Παράλυτη τερματίζει όρθια σε μαραθώνιο αγώνα δρόμου

Μια εικόνα και μια ιστορία που υμνεί την ανθρώπινη θέληση, το πείσμα και το θρίαμβο μιας νεαρής Αμερικανίδας να μην βάζει όρια στα όνειρα της.

Η 35χρονη Monique Koll πριν από τέσσερις μήνες τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε το ποδήλατο της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ήταν πως δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει έχοντας υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην σπονδυλική της στήλη που την είχε αφήσει παράλητη.

Αυτό που δεν είχαν σκεφτεί και δεν είχαν υπολογίσει οι γιατροί, ήταν η θέληση της αμερικανίδας για να ζήσει.

Σήμερα η 35χρονη

όχι μόνο κέρδισε την μάχη για την ζωή αλλά με περίσσεια αποφασιστικότητα προσπαθεί να με όλες τις δυνάμεις να αγωνιστεί για να εκπληρώσει τα όνειρα της.

Αφήνοντας άφωνους τους πάντες εξέφρασε την επιθυμία της να λάβει μέρος στον Μαραθώνιο της Νέας Ορλεάνης με το αναπηρικό της καροτσάκι, και ο σύντροφος της ήταν ο πρώτος που την στήριξε και ανέλαβε να την συνοδεύσει σε όλη την διαδρομή.

Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, ο 31χρονος φίλος της έκανε πράξη την επιθυμία της για να ολοκληρώσει τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και να στείλει σε όλους το μήνυμα πως πρέπει να έχεις θάρρος και πείσμα για να βγεις νικητής από τα προβλήματα της ζωής.

Την σήκωσε από το αναπηρικό καροτσάκι, την στήριξε στους ώμους του και μαζί τερμάτισαν την διαδρομή.

πηγή: www.goodstory.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα