«Παράθυρο» για μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Παράθυρο» για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ή αύξησης του επιδόματος θέρμανσης που λαμβάνουν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού άνοιξε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε πως το θέμα εξετάζεται σε σχέση με τα ποσά που μπορούν να διατεθούν, προσθέτοντας πως το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

Θα

πρέπει να σημειωθεί πως το ζήτημα θα εξεταστεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της επόμενης αξιολόγησης από την τρόικα τον Σεπτέμβριο.

Στον προηγούμενο έλεγχο η τρόικα δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα για μείωση του ΕΦΚ, με το σκεπτικό ότι αυτή θα προκαλούσε απώλειες εσόδων στον προϋπολογισμό.
Σε κάθε περίπτωση, για να προχωρήσει η μείωση του φόρου θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο να προτείνει ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, όπως άλλωστε έγινε και με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Οσον αφορά τον φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον ενιαίο φόρο από το 2014, ώστε να εισπράττεται πλέον από τις ΔΟΥ.

Οπως είπε, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης. «Είναι μόνο στο χέρι μας να το επιτύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Για τις αντικειμενικές αξίες σημείωσε πως το σχετικό πόρισμα για τη διαδικασία που θα εφαρμόζεται θα εξεταστεί από το υπουργείο, χαρακτηρίζοντας μεταβατικό στάδιο το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα