Πέντε οι νεκροί διαδηλωτές στο Κίεβο-LIVE

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Κίεβο. Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις στα μίντια ενός εκ των συντονιστών της παροχής πρώτων βοηθειών κατά τις διαμαρτυρίες, Οleg Musiy, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε πέντε. Παράλληλα, κατηγόρησε τις αστυνομικές Αρχές για τον θάνατο των διαδηλωτών, οι οποίες εμπόδισαν τις ιατρικές ομάδες παροχής πρώτων βοηθειών να φτάσουν στους τραυματισμένους. Σύμφωνα με τον ίδιο οι τραυματίες ξεπερνούν τους

300.

Live streaming video by Ustream

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, συνολικά οι νεκροί διαδηλωτές είναι τέσσερις. Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ ένας τρίτος διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του μετά από πτώση από ύψος 10 μέτρων. Πάνω από 400 διαδηλωτές και αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων τεσσάρων ημερών, σύμφωνα με το Russia Today και το CNN.

Live streaming video by Ustream

Οι διαδηλωτές απαντούν στην αστυνομική βία των πλαστικών σφαιρών, των χημικών και των οβίδων κρότου – λάμψης, με πέτρες και κοκτέιλ αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ. Αυτή την ώρα (7.00-ώρα Ελλάδος) η αστυνομία εκτός από χημικά, κάνει και χρήση κανόνων εκτόξευσης νερού, προκειμένου να διαλύσεις τους περίπου 8.000 με 10.000 διαδηλωτές που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία του Κιέβου (φωτό άρθρου).

Live streaming video by Ustream

Keywords
Τυχαία Θέματα