Πλημμύρες και καταστροφές στη Θεσσαλονίκη (Εικόνες)

Υπό καταρρακτώδη βροχή «ξύπνησε» σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Εκτός από τα προβλήματα μετακίνησης, σημειώθηκε και πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της πόλης.

Στις φωτογραφίες θα δείτε προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο της πόλης στις οδούς Αγίων Πάντων και Αισώπου. O δρόμος στη γέφυρα των Αγίων Πάντων έκλεισε, καθώς γέμισε φερτά υλικά

και δόθηκε στην κυκλοφορία γύρω στις 08.00 το πρωί.

Μικρές καθυστερήσεις υπήρξαν επίσης στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο, οι αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα.

Ένα δέντρο ξεριζώθηκε κι έπεσε στην περιοχή της Χαριλάου λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κανάρη. Από την πτώση του δέντρου λίγο έλειψε να τραυματιστούν και πεζοί που την ώρα εκείνη διέρχονταν από το σημείο.

Το τελευταίο περιστατικό που συνέβη είναι η πτώση ενός δέντρου πάνω σε περίπτερο σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό Δωδεκανήσου. To δέντρο έπεσε πάνω στο περίπτερο, καθώς και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. Τα δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα στο περίπτερο, ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν…

Πολλά προβλήματα και καταστροφές σε καταστήματα. Αυτό που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες, βρίσκεται στην περιοχή του Βαρδάρη, όπου και δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα. Η καταστροφή που βρήκε τον ιδιοκτήτη φαίνεται μεγάλη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εμπορευμάτων «κολυμπάει» μέσα στα νερά της βροχής.

Η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία πάντως είναι η επόμενη, που δείχνει την παραλιακή οδό της Θεσσαλονίκης να έχει μετατραπεί σε… ποτάμι! Τη φωτογραφία τράβηξε χρήστης του facebook, ο οποίος και την ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό πριν από λίγες ώρες…

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, δεν αποκλείεται, παρά την πιο περιορισμένη διάρκειά τους, να είναι παροδικά ισχυρές και να συνοδεύονται πιθανόν και αυτές από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Τετάρτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Πηγή: seleo.gr, thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα