Ποια λάθη κάνουν οι άνδρες στο σεξ;

Μπορεί οι άνδρες να κοκορεύονται για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις τους αλλά …»άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε» όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνες που θεωρούνται πεπειραμένοι και με άτακτο παρελθόν πέφτουν σε λάθη τα οποία βαλτώνουν την ερωτική τους ζωή.

Μάθετε ποια είναι αυτά.

Τρεις Αμερικανοί επιστήμονες κατέγραψαν τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ με συνέπεια να ρίχνουν στα τάρταρα τη σύντροφό τους.

πιστεύουν ότι ξέρουν πως να ικανοποιήσουν τις γυναίκες

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών νομίζουν πως ό,τι γνωρίζουν στο κρεβάτι είναι αρκετό για να ικανοποιήσουν κάθε γυναίκα που θα έρθει στη ζωή τους. Αυτό είναι λάθος εξηγούν οι σεξολόγοι Τρίσταν Ταορμίνο και Πάτι Μπρίτον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολύπλοκη και με κάθε νέα σεξουαλική σύντροφο οι άντρες πρέπει να διερευνούν από την αρχή τι την ευχαριστεί και τι όχι.

στόματα ερμητικά κλειστά

Όπως εξηγεί ο σεξουαλικός θεραπευτής Κρις Ντόναχιου, τα περισσότερα ζευγάρια που απευθύνονται σε αυτόν με προβλήματα στην ερωτική τους ζωή δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ για το σεξ, είτε γιατί δεν έχουν μάθει να μιλάνε γι’ αυτό το θέμα, είτε γιατί ντρέπονται.

Η απουσία διαλόγου αναφέρουν οι επιστήμονες επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στο ζευγάρι γιατί ποτέ κανένας από τους δυο δεν θα μάθει τι είναι αυτό που θέλει ο/η σύντροφος.

το σεξ δεν εξαρτάται από τη σχέση.

Πολύ συχνά οι άντρες ξεχνούν ότι το σεξ είναι κομμάτι της σχέσης τους και πως αν αυτή δεν πάει καλά, θα υποφέρει και το κρεβάτι.

Οι ειδικοί λένε ότι οι γυναίκες δύσκολα «ανοίγονται» σεξουαλικά με έναν σύντροφο με τον οποίο δεν νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια, όποιος κι αν είναι ο λόγος της ανασφάλειάς τους.

σεξ σαν να είναι αποστολή

Ο δρ Ντόναχιου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πολλοί άντρες βλέπουν το σεξ σχεδόν σαν αποστολή η οποία περιλαμβάνει :προκαταρκτικά, επαφή, οργασμός.

Η άποψη αυτή επισημαίνει ο ειδικός επιστήμονας είναι μεγάλο λάθος καθώς οι ερωτικές ζώνες του σώματος διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

κάνουν συγκρίσεις

Πολλοί άντρες έχουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις για το πόσο συχνά και πως πρέπει να κάνουν σεξ, βασιζόμενοι σε ό,τι τους λένε οι φίλοι τους ή σε ότι βλέπουν στις ταινίες.

«Συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και νομίζουν ότι οι άλλοι κάνουν περισσότερο και καλύτερο σεξ απ’ ό,τι οι ίδιοι», λέει η δρ Ταορμίνο. «Αυτό απλούστατα δεν ισχύει».

Όπως εξηγεί η δρ Μπρίτον, η συχνότητα των ερωτικών επαφών μεταβάλλεται με την ηλικία (λιγοστεύει καθώς μεγαλώνουμε) με το είδος της σχέσης αλλά και με τις συνθήκες της ζωής.

«Οι άντρες πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις προσδοκίες τους από το σεξ και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται γι’ αυτό», λέει η δρ Ταορμίνο. «Οι άνθρωποι αλλάζουν, η δυναμική της σχέσης αλλάζει, η αληθινή ζωή δεν είναι κινηματογραφική ταινία – και πρέπει να είναι συμφιλιωμένοι με αυτό».

Πηγή: iatropedia

Keywords
Τυχαία Θέματα