Ραχήλ Μακρή: Με τις πολιτικές σας οδηγείτε τους Έλληνες στην αυτοκτονία

Eπίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας της η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Διαβάστε τι είπε:

Πριν από λίγο άκουσα Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι η διαγραφή του χρέους είναι νομοτελειακή και θέλω να σας πω ότι χαίρομαι

πολύ που έρχεστε στις θέσεις μας και που μας παρακολουθείτε και μας μελετάτε.

Θέλω να σας πω, επίσης, ότι εμείς θα περιμένουμε τη Δευτέρα -η οποία είναι πάρα πολύ κοντά- τον κ. Σαμαρά να τον υποδεχτούμε στο αεροδρόμιο για να φέρει τα 31,5 δις με τα οποία θα σώσει τη χώρα μας από τη χρεοκοπία.

Μετά τις απαράδεκτες στιγμές για τη δημοκρατία που έζησε το ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την προχθεσινή συνεδρίαση για τη ψήφιση των πιο σκληρών μέτρων της μεταπολίτευσης επανερχόμαστε για να επικυρώσουμε τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος αποτελεί την οικονομική αποτύπωση των επικυρωμένων μέτρων και ο οποίος εκ των προτέρων είναι φανερό ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί και θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες. Διότι, πολύ απλά οι πολιτικές σας τακτικές είναι ελλιπείς, άδικες, καταχρηστικές και αναξιοκρατικές.

Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα οικονομικά τους επιτελεία απέτυχαν στο έργο τους. Εσείς, είστε καταδικασμένοι στην αποτυχία, γιατί πολύ απλά χρησιμοποιείτε την ίδια συνταγή. Και οι δέκα βασικοί δείκτες της οικονομίας είναι αρνητικοί, ενώ σε όλους τους δείκτες της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της κατανάλωσης, της απόδοσης των δημοσίων οργανισμών είστε εκ των προτέρων αποτυχημένοι, αφού προϋπολογίζετε ποσοστά τα οποία σε καμία περίπτωση με τη νοοτροπία που έχετε δεν πρόκειται να επιτύχετε, κοροϊδεύοντας τους πολίτες αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό.

Στις πρώτες σελίδες του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ανοίγεται το κεφάλαιο, ένα σημείο κλειδί για την περαιτέρω διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και τις προοπτικές του τόπου. Δυστυχώς, σε κανένα σημείο δεν έχετε μια σαφή και ουσιαστική πρόταση για τη μείωση της ανεργίας. Και σας το επισημαίνω γιατί προέρχομαι από μία περιφέρεια που μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. Μία περιφέρεια όπου η ανεργία καλπάζει κάθε μήνα ολοένα και σε μεγαλύτερα επίπεδα. Ανεργία, τα ποσοστά της οποίας ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας και φτάνουν σε ποσοστά ρεκόρ σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ένας στους τρείς ανθρώπους του ενεργού εργατικού δυναμικού της περιοχής δεν εργάζεται. Κι αν συμπεριλάβουμε τις περιπτώσεις ημιαπασχόλησης και περιστασιακής απασχόλησης και των λουκέτων στα οποία οδηγούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις και θα οδηγηθούν με τα μέτρα που  μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα ψηφίσατε, τότε τα στοιχεία είναι δραματικά.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας είπε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Αναρωτιέμαι τελικά ποιόν κοροϊδεύετε, τον ελληνικό λαό ή τους εαυτούς σας; Γιατί, τόσους μήνες δεν ξεμπλοκάρατε τις επενδύσεις για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργήσουν αρμονικά οι τράπεζες, που αυτή τη στιγμή πα

Keywords
Τυχαία Θέματα