Σαμαράς: Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή από την κρίση

Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση πιο δυνατή κι εξωστρεφής, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα Σημερινή της Κύπρου, όπου βρέθηκε για το τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

«Τα μεγάλα και διαχρονικά εθνικά θέματα ωριμάζουν και λύνονται», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, υποδεικνύοντας ότι όποιοι βιάζονται να «κλείσουν»

υπό συνθήκες εξωτερικών πιέσεων τέτοια θέματα «είναι πιθανότερο να τα αναπαράγουν».

Επίσης, τονίζει ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας δεν αφέθηκαν να οδηγήσουν σε απομόνωση την χώρα και σε απώλειες στα εθνικά ζητήματα.

Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι η Κύπρος θα καταφέρει να ξεπεράσει πιο γρήγορα και με λιγότερες ζημιές απ” ό,τι η Ελλάδα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ένταξης της στον μηχανισμό Στήριξης.

Στην συνέντευξη του ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα δεν κατάφερε να αποσταθεροποιήσει την χώρα και προσθέτει ότι, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, οι ίδιες οι σφυγμομετρήσεις έδειξαν πως «ο Ελληνικός λαός εκτιμά την δουλειά που κάναμε και δεν βλέπει να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση».

Πηγή: enikos

Keywords
Τυχαία Θέματα