Σαμαράς: «Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές»

«Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές» είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε 24 λεπτά και είχε αντικείμενο τον ορισμό την νέας ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι επειδή όλοι έχουν ανάγκη από ξεκούραση μπορούν να φύγουν για λίγες ημέρες αλλά θα ενημερώσουν τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Φώτη Καημενάκη για το πόσες ημέρες θα λείπουν και που θα βρίσκονται, ενώ θα έχουν εξασφαλίσει ότι τα

υπουργεία θα λειτουργούν κανονικά με τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς.

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, επέλεξε τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων.

• Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος.

• Για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας.

• Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Παράλληλα προήχθησαν:

• Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.

• Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.

«Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και πρόσθεσε

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα