Σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες-βίντεο]

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, έπειτα από κάλεσμα από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της διαθεσιμότητας, πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στο Σύνταγμα, όπου ενώθηκαν μαζί με τους συλλόγους φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών, που πρόσκεινται στο ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών),

Στο σημείο

από τις δύο έχει ξεκινήσει συναυλία, η οποία πραγματοποιείται στο πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων. Στη συναυλία τραγουδούν μαθητικά συγκροτήματα, ενώ από γνωστούς καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, λαμβάνουν μέρος ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μπάμπης Στόκας και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Υπό τον φόβο επεισοδίων η αστυνομία έδωσε εντολή να μείνουν κλειστοί από τις 11:30 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός. Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας και Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, διαφορετικού χαρακτήρα είναι η δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Οκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) συντονίζουν τις δυνάμεις τους και αντί για άλλη μια συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ στόχος είναι «η αντιμετώπιση της βίας παράλληλα με την περιθωριοποίηση των απολογητών της βίας και του ναζισμού».

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει και πολιτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα».

«Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να πούμε ένα «ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Για δεύτερη ημέρα απεργούν σήμερα εφοριακοί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στους Δήμους

Για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η σύγκλιση των γενικών συνελεύσεων των κατά τόπους συλλόγων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ενώ στο μέτωπο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης σήμερα συνεδριάζουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ αν και χωρίς κοινή πρόταση από τις παρατάξεις που αποτελούν το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα