Σκουρλέτης: Καλλιεργούν κλίμα «Σαμαράς ή τανκς, μνημόνιο ή παρεκτροπή»

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε τι είπε:

-       Τι γίνεται με τον κ. Τσίπρα στην Ευρώπη; Αποτίμηση.

Νομίζω θετική. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται την Ευρώπη. Άλλωστε, θα έλεγα, είμαστε οργανικό κομμάτι

των ευρωπαϊκών αριστερών δυνάμεων. Ο κ. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και δεν υπήρξε όλα τα τελευταία δύο – δυόμισι χρόνια, κάθε ένα – ενάμισι μήνα, που να μη συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις, συνέδρια που ως επί το πλείστον είχαν σας αντικείμενό τους τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης.

-       Ναι αλλά τώρα συναντηθήκατε με τον κ. Σουλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτό καταγράφεται ως μια θετική, κατά τη γνώμη μου, εξέλιξη. Πρώτον, γιατί δείχνει και ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αν και ο κ. Σουλτς δεν είναι εκπρόσωπος της Κομισιόν, μπορεί κανείς να δει διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά τους. Ο κ. Σουλτς δείχνει το αυτονόητο, που θα έπρεπε να είχε γίνει, δηλαδή ότι πρέπει η ευρωπαϊκή θεσμική διάρθρωση να συναντά όλους εκείνους που οι ίδιες οι κοινωνίες τους τους έχουν κατατάξει σε ένα συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό. Νομίζω, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις.

-       Το ταξίδι αυτό του κ. Τσίπρα – διαβάζω και το πρωτοσέλιδο των Νέων σήμερα – στη λογική ότι «η ευρω-στροφή φέρνει τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ – ευρωπαϊστές εναντίον ευρωσκεπτικιστών».

Δεν ξέρω πως οι “δαιμόνιοι” ρεπόρτερ των Νέων το ανακάλυψαν. Ήταν ένα ταξίδι γνωστό από πριν. Την προηγούμενη εβδομάδα στην ΚΠΕ του ΣΥΝ που είχαμε, ήταν γνωστά αυτά. Δεν είχαμε τέτοιου είδους τριγμούς. Επαναλάβαμε αυτό το οποίο έχουμε πει όλα τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι αναδεικνύεται με όλο και μεγαλύτερη ένταση. Δηλαδή, ότι η Ευρώπη ή θα αναζητήσει μια άλλη στρατηγική απέναντι στην κρίση ή τελικώς θα έχει αυτή την αμηχανία, θα κινδυνεύει με έναν συνολικό εκτροχιασμό. Βλέπετε ότι κανείς σήμερα από τις κυρίαρχες δυνάμεις δεν μπορεί να ισχυριστεί πρώτα απ’ όλα ότι το πείραμα στην Ελλάδα πάει καλά. Όλοι ομολογούν ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο – πεντάμηνο θα είναι καλύτερα τα πράγματα συνολικά για την Ευρώπη. Αυτή, νομίζω, είναι η συνείδηση και ο κοινός τόπος για όλους πλέον.

-       Μιλήσατε για τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Όμως, και σε μια συνέντευξη που έδωσε χθες στην Κυριακάτικη Αυγή ο κ. Λαφαζάνης, για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ράιχενμπαχ, είπε ότι δεν έπρεπε να γίνει και μάλιστα τους χαρακτήρισε και μανδαρίνους, κάπως έτσι έναν χαρακτηρισμό.

Δεν συμφωνώ με αυτή την εκτίμηση. Σας θυμίζω ότι αυτή η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της πλευράς Ράιχενμπαχ και ακριβώς αποσκοπούσε, απ’ όσο μπορούμε να καταλάβουμε, στο να σπάσει τον πάγο που είχε δημιουργηθεί με την άρνηση των ευρωπαίων αξιωματούχων να συναντηθούν με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συνεπώς, το θεωρώ θετικό. Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες προεκτάσει

Keywords
Τυχαία Θέματα