Στάση πληρωμών στην Κύπρο – Άγνωστο πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες

Αβέβαιο και άγνωστο παραμένει το πότε θα καταβληθεί ο μισθός στους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα για τον Μάρτιο ενώ στο δημόσιο τομέα το Γενικό Λογιστήριο είναι έτοιμο και περιμένει την Κεντρική Τράπεζα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δεν πληρωθούν τέλος του μήνα, θα πληρωθούν τις πρώτες μέρες του Απριλίου.

Το προσωρινό κλείσιμο των επιχειρήσεων, όπως γράφει το newsit Κύπρου,

δεν αποκλείεται για κάποιες από αυτές να γίνει και μόνιμο μετά και το κούρεμα στις δύο μεγάλες τράπεζες. Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί κανένας τα προβλήματα στη μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων.

Υπάλληλοι που ειδοποιήθηκαν από τους εργοδότες τους για αναγκαστική άδεια μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση, ενδεχομένως να βρεθούν στην ανεργία. Κάθε ελπίδα για αναθέρμανση της εμπορικής κίνησης χάθηκε, και κάθε μέρα που περνά η ψυχολογία των καταναλωτών επιδεινώνεται και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα αφού έχουν περιορίσει τις αγορές τους.

Η έλλειψη ρευστού έχει προκαλέσει προβλήματα και στους Κύπριους φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό.Οι φοιτητές με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εκείνοι που λαμβάνουν χρήματα κάθε εβδομάδα από τους γονείς τους και όχι μηνιαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα