Στουρνάρας: Θα βρούμε λύση με την Τρόϊκα

Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Σε αυτή τη λύση δε, δεν θα περιλαμβάνεται διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης,

νέα μείωση μισθών και συντάσεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μετά την υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν η Ελλάδα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, δηλαδή πριν το νέο έτος.

«Θα βρούμε τη λύση, αυτό πρέπει να γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εξετάστηκαν η κινητικότητα, αλλά και οι εκκρεμμότητες που θα πρέπει να κλείσουν εν όψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

«Καμία μείωση μισθών, συντάξεων»

Το ενδεχόμενο νέας μείωσης μισθών και συντάσεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, κάτι που φέρεται ότι αποτελούσε αίτημα της τρόικας, αποκλείει κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρούτσης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, «η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για αυτό το ζήτημα και έχει πει ότι ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε».

Άλλωστε, πρόσθεσε ο υπουργός, «το υπουργείο Εργασίας όλο αυτό το διάστημα, με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βουλή στο νομοσχέδιο που έχουμε καταθέσει, εξοικονομεί πάρα πολλά χρήματα κλείνοντας μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού και άρα δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές. Νομίζω ότι όλα εξελίσσονται πολύ καλά».

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε σίγουρος πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη) συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα