Συμβούλιο Εφετών: Μόνο για νοσηλεία θα βγαίνει από το Αγιον Ορος ο Εφραιμ

Μόνο για νοσηλεία επιτρέπεται να βγαίνει από το Αγιον Ορος, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έκανε εν μέρει δεκτή  την αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραιμ, ο οποίος ζητούσε
να αρθεί ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής παραμονής του εντός του Αγίου Ορους, που του είχε επιβληθεί.

Με βούλευμα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, έκανε δεκτή την αίτηση του, με τον όρο όμως, πως θα βγαίνει από το Αγιο Ορος, μόνο για να μεταβαίνει σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και να παραμένει σε αυτά, όσο χρόνο απειτείται για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Ο Ηγούμενος Εφραιμ αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του, τον Μάρτιο του 2012, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής παραμονής στο Αγιον Ορος, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα των Καρυών. Επιπλέον, ο ηγούμενος για να αποφυλακιστεί είχε καταβάλλει και χρηματική εγγυοδοσία 300.000 ευρώ.

Στα μέσα του Ιουνίου 2012, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος Εφραιμ, μετέβη από την Μονή Βατοπεδίου στην Αθήνα, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, για διάστημα 5 ημερών, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα