Συνέλευση διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων για τις κινητοποιήσεις

Σε εξέλιξη η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στα Προπύλαια προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους κατά της διαθεσιμότητας.

Και για σήμερα συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διαβεβαιώσει ότι τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς να χρειάζεται

καμία επιστράτευση.

Όπως είπε, εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Στις προθέσεις των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων είναι να αρχίσουν μέσα στην εβδομάδα τα μαθήματα, με το Καποδιστριακό να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης έχει δηλώσει ότι τα μαθήματα στο ίδρυμα θα ξεκινήσουν στις 19 Νοεμβρίου αν οι διοικητικοί υπάλληλοι επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες.

Ωστόσο, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Την προηγουμενη βδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα