ΣΥΡΙΖΑ: Απολύουν εργαζόμενοι για να κάνουν νέα ρουσφέτια

«Καραμπινάτο ρουσφετολογικό σκάνδαλο βολέματος ημετέρων» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις οργανισμών και ΝΠΙΔ.
Όπως τονίζουν οι βουλευτές του κόμματος, Αλ. Μητρόπουλςο και Δ. Στρατούλης σε κοινή δήλωσή τους, «την ίδια στιγμή που σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι καταργούμενοι οργανισμοί είναι δήθεν άχρηστοι ή οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται σε άλλα υπουργεία ή φορείς, και

απολύονται αυτοδικαίως εκατοντάδες εργαζόμενοι, ταυτόχρονα στο άρθρο 18 (1γ) προβλέπεται ‘κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων’, να συνάψουν ‘για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εκκρεμών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν αναλάβει οι ανωτέρω φορείς, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου’».
«Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης απολύει εκατοντάδες μόνιμους εργαζόμενους, ‘συμπληρώνοντας’ δήθεν το στόχο της τρόικας για 4.000 απολύσεις το 2013 και από την άλλη πλευρά φροντίζει να ‘προσλάβει’ και μερικά παιδιά της δικομματικής συγκυβέρνησης, εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών», προσθέτουν.
Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, η περίπτωση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), όπου απολύονται 65 εργαζόμενοι που έχουν προληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, για να ‘προσληφθούν’ κατόπιν συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ ή και ιδιώτη, ώστε να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής.
Οι κ. Μητρόπουλος και Στρατούλης καταγγέλλουν τη «μαυρογιαλούρικη τακτική της δικομματικής κυβερνητικής συμπαιγνίας», καλώντας τέλος την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα