Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού-Το ρεπορτάζ του BBC για τα παιδιά των φαναριών και το trafficking [βίντεο]

Ένα λεπτομερές ρεπορτάζ που αναφέρεται στα παιδιά τα οποία ζητιανεύουν στους δρόμους έκανε ο ρεπόρτερ του BBC, Τζον Σουίνι.

Έπειτα από πολύχρονη έρευνα, που πραγματοποίησε μόνος του, εντόπισε τις συμμορίες που διαχειρίζονται τις «στρατιές» ανήλικων παιδιών, αναγκάζοντάς τα να ζητιανεύουν. Ο ρεπόρτερ αποκαλύπτει ότι οι εγκέφαλοι των συμμοριών ζουν σε πολυτελέστατες βίλες της Ρουμανίας!

Το παιδικό trafficking, στο ποίο αναφέρεται το ρεπορτάζ του BBC, αποτελεί

μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες του ευρωπαϊκού χώρου. Ακόμα και μετά από τις τεράστιες προσπάθειες της Διεθνούς Αμνηστίας και της UNICEF ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο ή να μειωθεί κατά μεγάλο ποσοστό, δυστυχώς δεν έχει παρατηρηθεί τέτοια μείωση ώστε να είναι άξια ελπίδας.

Τα παιδιά- εμπορεύματα του trafficking γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, παιδικής πορνείας, διακίνησης όπλων, καταναγκαστικής εργασίας και ζητιανιάς. Η EUROSTAT κάθε χρόνο παραθέτει στατιστικά δεδομένα σχετικά με το παιδικό trafficking, στο πλαίσιο μελετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του φαινομένου.Δυστυχώς τα στοιχεία του 2013 ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτικά.

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζει την τετράχρονη Άλις από τη Ρουμανία, η οποία περιφέρεται όλη την ημέρα στους δρόμους του Λονδίνου, ζητώντας χρήματα. Όχι όμως, μόνο την Άλις , αλλά και εκατοντάδες παιδιά…

Keywords
Τυχαία Θέματα