Τα ρομπότ στη ζωή μας είναι γεγονός [Βίντεο]

Το μέλλον που έρχεται με ταχύτατους ρυθμούς, ίσως πιο ταχείς και από ότι μπορούμε να αντιληφθούμε, αποκαλύπτει το βίντεο που μπορείτε να δείτε. Ένα μέλλον γεμάτο από drones, ρομπότ ή ανδροειδή εάν προτιμάτε, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια πληθώρα αποστολών.

Ο PETMAN είναι ένα τέτοιο ανδροειδές το οποίο αναπτύσσεται από την Boston Dynamics σε συνεργασία βέβαια με το σχετικό πρόγραμμα CBD του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Στο εύλογο ερώτημα γιατί ένα ρομπότ χρειάζεται στολή χημικής προστασίας σύμφωνα με την

Boston Dynamics είναι για να δοκιμαστούν νέες στολές σε περιβάλλον με χημικά διαθέτοντας αισθητήρες όπου θα μπορούν να ανιχνεύουν την αποτελεσματικότητα της στολής. Το κυριότερο πρόβλημα πάντως στην ανάπτυξη ανδροειδών ή άλλων ρομπότ είναι η ενέργεια.

Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν συσσωρευτές τόσο ικανοί και τόσο μικροί για να χωρέσουν σε ένα τέτοιο ανθρώπινων διαστάσεων ρομπότ που θα μπορούσαν να κινήσουν για παραπάνω από 5 ή 10 λεπτά πιο γρήγορα από ότι ένας γρήγορος άνθρωπος. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα σε ανδροειδή, που πρέπει να στηρίζονται σε δύο πόδια είναι η ισορροπία και κατά πόσο ο κατασκευαστής θα μπορέσει να βρει το κατάλληλο πρόγραμμα ώστε να αντιμετωπίζουν ένα απλό σπρώξιμο. Μέχρι τότε όμως οι εξελίξεις αναμένονται συναρπαστικές για την επιστήμη όχι όμως ίσως το ίδιο συναρπαστικές για την αν ανθρωπότητα.

πηγή: defencenet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα