Τατσόπουλος: Δεν λεω όχι στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε μια ημέρα κατάφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, λίγες ώρες μετά την κατηγορηματική άρνησή του σε μια πιθανή συνεργασία του κόμματός του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η διαφορά ήταν ότι το απόγευμα της Πέμπτης δεν αναφέρθηκε σε αυτούς με τους οποίους δεν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

αλλά σε αυτούς με τους οποίους θα μπορούσε να βρεί κοινό πεδίο η Κουμουνδούρου, περιλαμβάνοντας στη λίστα και το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που διευκρίνισε ότι βασική προϋπόθεση να γίνει αυτό, θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει «αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραδοθούμε» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επανέλαβε τις διαφωνίες που έχει με τον συνάδελφό του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαι κομμουνιστής» ενώ δεν παρέλειψε να απορρίψει εκ νέου το σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ειδικά, δε, για τις διαφορετικές θέσεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και αποχώρησής του: «Σε κάθε περίπτωση που ο κ. Λαφαζάνης ή κάποιος άλλος πάρει μια απόφαση που είναι τελείως αντίθετη από τη δική μου, τότε τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα».

Ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με την αλλαγή στάσης του Τσίπρα, όπως αυτή διεφάνη στην ομιλία του στο Τέξας, ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε σύμφωνος χαρακτηρίζοντας την «ρεαλιστική».

Την ίδια ώρα, όμως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι μολονότι ο ίδιος δεν θα ενστερνιζόταν τη ρητορική του τύπου «σκίζουμε τα μνημόνια», η τελική στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα υπαγορευθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αν έχουμε αυτοδυναμία δεν το ξεχνάμε, αν δεν έχουμε, όμως, πώς θα προχωρήσουμε με αυτή τη ρητορική;» αναρωτήθηκε ο κ. Τατσόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε ακόμη για το «λογοπαίγνιο» του εκπροσώπου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνου Σκουρλέτη, για τους γονείς του Πρωθυπουργού, παραδεχόμενος ότι ήταν «ατυχές» αν και συμπλήρωσε ότι «ατυχή σχόλια γίνονται κατά συρροή το τελευταίο διάστημα».

Κληθείς τέλος να πάρει θέση για το σκίτσο του Χαντζόπουλου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που αποτέλεσε αφορμή «πολέμου» ανάμεσα στην «ΑΥΓΗ» και «ΤΑ ΝΕΑ» ανέφερε ότι «ο Χαντζόπουλος δεν είναι σεξιστής, γιατί παλαιότερα ήταν ο ίδιος που παρουσίασε την τρικομματική ως σεξιστικό ιψενικό τρίγωνο. Τότε, όμως, δεν ήταν σεξιστής».

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα