Ταξίδι στο διαμάντι του Δούναβη…την Βουδαπέστη!

Δικαιολογώντας τον τίτλο της, μία πόλη της κεντρικής Ευρώπης και πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη είναι μία πόλη με υπέροχα τοπία, πανέμορφες γέφυρες, μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια, τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει στην καρδιά των επισκεπτών και να αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.

Η πόλη αποτελείται από δύο μέρη : τη Βούδα ψηλά στο λόφο όπου αποτελεί το αυτοκρατορικό παρελθόν της, και τη Πέστη χαμηλά στην πεδιάδα το νεότερο και πιο σύγχρονο μέλος της πόλης.

Ξεκινήστε

τον περίπατό σας από την Βούδα, η οποία αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών για τα πολλά μνημεία της, επισκεφθείτε την πλατεία του παλιού Δημαρχείου, η νέο-γοτθικού ρυθμού Matthias Church που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του κάστρου και είναι η πρώτη εκκλησία της Βούδας. Με το τελεφερίκ μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή του Κάστρου της Βουδαπέστης μία από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε αξιοθέατα συνοικίες με επιβλητική είσοδο τον Πύργο των Ψαράδων ο οποίος αποτελείται από πολλούς πυργίσκους και προσφέρει μία μοναδική θέα στο Δούναβη. Το Κάστρο αποτελεί ένα μείγμα γοτθικής, αναγεννησιακής και μπαρόκ αισθητικής και στεγάζει σήμερα τρία σημαντικά μουσεία και μία βιβλιοθήκη.

Από το λόφο Λέγκερτ, ένας λόφος που συμπληρώνει το λόφο του Πύργου και είναι γεμάτος με πάρκα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την πανέμορφη θέα των δύο πόλεων και ιδιαίτερα το βράδυ.

Περνώντας από μία από τις γέφυρες που ενώνουν τις δύο πόλεις, προτιμήστε την γέφυρα με τις αλυσίδες (ή των λεόντων) όπου είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς γέφυρες στη Βουδαπέστη με φύλακες της γέφυρας δύο λέοντες, επισκεφθείτε την Πέστη, εκεί όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την περιπλάνησή σας από το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου το οποίο αντιγράφει το κοινοβούλιο του Λονδίνου, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου αλλά και άλλα μνημεία γοτθικού ρυθμού. Συνεχίζοντας προς την εβραϊκή συνοικία όπου κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, o μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη, την πλατεία των Ηρώων όπου στο κέντρο της υπάρχει το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη όπου φυλάσσεται με τιμητική φρουρά , το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε την Βουδαπέστη.

Δεν λείπει ένας περίπατος από το νησάκι της Μαργαρίτας όπου πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα νησάκια που υπάρχουν μέσα στο Δούναβη. Είναι ένας φυσικός παράδεισος με πάρκα, πανέμορφα λουλούδια, λιμνούλες, πισίνες και πλαζ. Το νησί είχε κάποτε πολλά μοναστήρια τα ερείπια κάποιων συναντούμε ακόμα και σήμερα. Σε ένα από αυτά έζησε και πέθανε η κόρη του βασιλιά Μπίλα, η Μαργαρίτα η οποία έδωσε και το όνομά της στο νησί.

H Βουδαπέστη έχει νυχτερινά κέντρα, πολυάριθμα καφέ-μπαρ, εστιατόρια, καζίνο και μοντέρνα ξενοδοχεία. Ο κύριος πόλος έλξης είναι τα εξαιρετικά καταστήματα σε σχετικά χαμηλές τιμές. Για τις μετακινήσεις σας υπάρχει ένα πληρέστατο δίκτυο συγκοινωνιών με μετρό, τραμ, λεωφορεία και ταξί.

Για τα αεροπορικά εισιτήρια ή την διαμονή σας, σας προτείνουμε: smartbookings.gr. Για ομαδικά ταξίδια επισκεφθείτε την touristikapaketa.gr.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη

Keywords
Αναζητήσεις
νησι μαργαριτας βουδαπέστη περίπατος, νησακι στη βουδαπεστη με μπαρακια
Τυχαία Θέματα