Ταξίδι στο ελκυστικό Σίδνευ

Το Σίδνεϋ, είναι πόλη της Αυστραλίας και πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πολυπληθέστερης πολιτείας της Ωκεανίας. Είναι μία σύγχρονη, πολυπολιτισμική πόλη, η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Πανύψηλοι ουρανοξύστες, ατσαλένιες γέφυρες, εναέρια τρένα, μεγάλοι δρόμοι, πανέμορφα πάρκα, αλλά και κτίρια βικτοριανής εποχής, χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα του Σίδνεϋ. Τόσο η φυσική ομορφιά του όσο και η ιδιομορφία της χώρας της Αυστραλίας, την έχουν καταστήσει σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σήμα κατατεθέν της πόλης και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά

κτίρια του 20ου αιώνα, είναι η Όπερα του Σίδνεϋ. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και από το 2007 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Καλύπτει 4,5 στρέμματα και υποστηρίζεται σε 580 αποβάθρες που βυθίζονται μέχρι και 25 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, ενώ οι στέγες της δομής είναι με μία σειρά προκατασκευασμένων «κοχυλιών». Από το 1973 που άνοιξε τις πύλες της φιλοξενεί διεθνής πολιτιστικές εκδηλώσεις και είναι ένα από τα πιο φωτογραφισμένα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Άλλη μία αρχιτεκτονική κατασκευή που χαρακτηρίζει την πόλη με την εικόνα της είναι η διάσημη γέφυρα Harbor Bridge. Κατασκευάστηκε το 1932 για να συνδέσει τη βόρεια με την νότια πλευρά του λιμανιού και για πολλά χρόνια συμβόλιζε τη νέα ζωή για χιλιάδες μετανάστες που κατέφθαναν με πλοίο, καθώς ήταν το πρώτο πράγμα που αντίκριζαν κατά την άφιξή τους στην πόλη. Διαθέτει 8 λωρίδες αυτοκινητόδρομου, 2 σιδηροδρομικές γραμμές, ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, κάνοντας έτσι την πρόσβαση εκεί με πολλούς και διάφορους τρόπους ώστε πέρα από το πρακτικό της κομμάτι, να απολαύσει κανείς και την υπέροχη θέα.

Εξίσου συναρπαστικό είναι το πανόραμα της πόλης και των περιχώρων από τον Sydney Tower, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της Αυστραλίας. Έχει ύψος 309 μέτρα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ο αρχιτέκτονας Donald Crone που το σχεδίασε το οραματίστηκε ως «μία βελόνα στον ουρανό», αλλά εκτός από την εξαιρετική αρχιτεκτονική του θεωρείται και το πιο ασφαλές κτίριο στον κόσμο, αφού σχεδιάστηκε για να αντέχει σε ακραία καιρικά φαινόμενα και υποστηρίζεται από 56 καλώδια. Οι επισκέπτες πέρα από την φανταστική θέα, μπορούν μέσω ειδικών εφέ, να περιηγηθούν σε ολόκληρη την Αυστραλία. Για τους πιο τολμηρούς και λάτρεις της αδρεναλίνης, ενδείκνυται το Skywalk, μία εξωτερική περιήγηση στον πύργο στα 268 μέτρα.

Αξίζει μία επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο της Αυστραλίας που άνοιξε το 1991 με σκοπό να αναδείξει τη σχέση της χώρας με τη θάλασσα. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου απαρτίζεται από περισσότερα από 40.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται το γρηγορότερο υδροπλάνο του κόσμου, ένας τεράστιος στόλος από θαλάσσια σκάφη, ιστορίες από ναυάγια, εξιστορήσεις εξερευνητών, μυθικά θαλάσσια πλάσματα κ.ά.

Το Darling Harbor, αποτελούσε μέχρι το 1980 μία υποβαθμισμένη περιοχή του λιμανιού, αλλά τα έργα ανάπλασης που έγιναν τη μεταμόρφωσαν στο πιο ζωντανό και μοντέρνο χώρο αναψυχής της πόλης με πολλά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Επίσης η παλιά ανακαινισμένη συνοικία The Rocks, το σημείο που εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι άποικοι της Αυστραλίας, είναι άλλη μία όμορφη περιοχή για βόλτα και διασκέδαση. Μικρά γραφικά σπίτια, χαρούμενα caféé με υπέροχη θέα, κοσμηματοπωλεία και εστιατόρια για κάθε γούστο και πορτοφόλι, διατηρούν ατόφια την ατμόσφαιρα και την εικόνα της παλιάς πόλης.

Αν θελήσετε να αποδράσετε από τον θόρυβο της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε το καταπράσινο Hyde Park ή να πάρετε πλοιάριο από την προβλήτα του λιμανιού και να επισκεφθείτε το μικρό νησί του Taronga Zoo. Πρόκειται για ένα φυσικό περιβάλλον 52 στρεμμάτων όπου μπορείτε να δείτε πάνω από 2.000 είδη ζώων, ανάμεσά τους καγκουρό, κοάλα και άλλα πολλά σπάνια είδη χαρακτηριστικά της Αυστραλιανής πανίδας.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη

Για τα αεροπορικά εισιτήρια ή την διαμονή σας, σας προτείνουμε: smartbookings.gr. Για ομαδικά ταξίδια επισκεφθείτε την touristikapaketa.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα