Το Boeing 777 συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό – Κανένας επιζών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με το εξαφανισμένο Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε τους συγγενείς των επιβατών, πως το αεροπλάνο προσέκρουσε στη θάλασσα και δεν υπάρχει κανένας επιζών.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό Skynews, η εμπεριστατωμένη ανάλυση δεδομένων από κατασκοπευτικό δορυφόρο επιβεβαιώνουν αυτό που φοβόταν εδώ

και εβδομάδες η πλειοψηφία των συγγενών. Το αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου, συνετρίβη στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού στα ανοικτά της Αυστραλίας.

Σε μια σύντομη δήλωσή του, κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, επιβεβαίωσε τα όσα ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, χωρίς ωστόσο να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων. Ουσιαστικά, δεν παρουσίασε κανένα καινούριο στοιχείο αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη και το που ακριβώς συνετρίβη το αεροπλάνο.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των συγγενών από το αεροδρόμιο του Πεκίνου και της Κουάλα Λουμπούρ στην Αυστραλία.

Η πτήση MH370 είχε εξαφανιστεί από τα πολιτικά ραντάρ σε λιγότερο από μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Το ταξίδι των 239 επιβατών είχε ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου. Για εβδομάδες βρισκόταν σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση, με τη συμμετοχή δεκάδων χωρών, για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά μέχρι να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, πως υπερσύγχρονο αεροσκάφος κατάφερε να εντοπίσει δύο αντικείμενα, τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν στο «χαμένο» αεροπλάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα