Το «καβάλησε το καλάμι» ο Άδωνις και τρέχει! [βίντεο]

Όταν ανεβαίνεις απότομα ψηλά, ζαλίζεσαι. Από αυτό το σύνδρομο φαίνεται ότι «χτυπήθηκε» εσχάτως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός βέβαια έχτιζε προσεκτικά και με οργανωμένες κινήσεις εδώ και χρόνια όχι μόνο το πολιτικό του προφίλ αλλά κυρίως το μιντιακό.

Έλιωσε τις σόλες του πριν τον ανασχηματισμό γυρνώντας από κανάλι σε κανάλι γνωρίζοντας πολύ καλά ότι διαθέτει όλα τα τηλεοπτικά χαρίσματα ενός «χρήσιμου» καλεσμένου στα πολιτικά πάνελ. Αναγνωρίσιμος,

φωνακλάς, ετοιμόλογος, με επιχειρήματα ή όχι κάνει ντόρο και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος.

Εκλεκτός καλεσμένος και σε ευυπόληπτους ραδιοφωνικούς σταθμούς πέταγε μια «ατάκα» και με την συνδρομή των social media που πλέον εδώ και καιρό παίζει στα δάχτυλα, ότι έλεγε έκανε αμέσως τον γύρο και γινόταν θέμα.

Ως γνωστόν όλη αυτή η προσπάθεια δεν πήγε χαμένη και ανταμείφθηκε από την κυβέρνηση με τον θώκο του υπουργού στον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Όπερ σημαίνει ότι μετά την υπουργοποίηση του δεν μπορεί να βγαίνει σε κάθε καναλάκι αλλά να επιλέγει προσεκτικά σε ποιό κανάλι θα «αερίζεται».

Είναι το δεύτερο σκαλοπάτι του επιτυχημένου τηλεοπτικού προφίλ. Αρχικά βγαίνεις και στο TV Σούζι αρκεί να σε βλέπουν κι αφού χτίσεις το προφίλ σου και πετύχεις τους στόχους σου κάνεις πλέον τις επιλογές με βάση την ιεραρχία του μιντιακού συστήματος.

Aφορμή για τα όσα περιγράφω είναι τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ συνδικαλιστών και ελεγκτών του υπουργείου στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για τα οποία ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης-πολύ σωστά-διέταξε ΕΔΕ.

Την διενέργεια λοιπόν της ΕΔΕ την ανακοίνωσε ο υπουργός από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 όπου πρωϊ πρωϊ που δεν είχε φόρτο εργασίας μιλούσε τηλεφωνικά επί σχεδόν 15 λεπτά.

Λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι ο υπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από δημοσιογράφο του νεόκοπου καναλιού «Ε» με την παράκληση να βγει στο τηλέφωνο για 2-3 λεπτά στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη για να ενημερώσει τους τηλεθεατές σχετικά με το περιστατικό και τις προθέσεις του υπουργείου.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είπε ένα βιαστικό «ναι» και συμπλήρωσε επί τροχάδην… «πάρτε με όταν είναι η ώρα να βγω».

Κάτι που έγινε με την διαφορά οτι η δημοσιογράφος δοκίμασε μια δυσάρεστη έκπληξη εκ μέρους του υπουργού. Ενώ η εκπομπή ήταν στον «αέρα» όταν τον πήραν τηλέφωνο για να βγει ρώτησε πριν βγει να μιλήσει «από ποιό κανάλι είπες;». Από το «Ε» του λέει η δημοσιογράφος.

Για να πάρει την απάντηση «Α, όχι. Προηγουμένως ήμουν ζαλισμένος. Μόνο αν είσαστε από τον Real, αλλιώς δεν μπορώ, έχω κόσμο τώρα».

Προφανώς ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ότι όλοι οι Έλληνες ενημερώνονται αποκλειστικά και μόνο από τα μέσα στα οποία επιλέγει να μιλήσει.

Από την άλλη βέβαια είναι απόλυτα κατανοητό ότι με τόσα τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και κυρίως ηλεκτρονικές εφημερίδες ένας υπουργός δεν θα έκανε άλλη δουλειά από το να μιλάει στα μέσα. Και ιδιαίτερα όταν ηγείσαι ενός τέτοιου ευαίσθητου χώρου όπως αυτός της υγείας είναι προτιμότερο να φροντίζεις για την βελτίωση του ΕΣΥ παρά να καίγεσαι για να βγεις στα κανάλια. Αρκεί αυτό να μην το κάνεις επιλεκτικά και με προσβλητικό τρόπο.

Αλλά ο Άδωνις δεν καταλαβαίνει από προσβολές αρκεί να κάνει τη δουλειά του. Εδώ ο Γιώργος Παπαδάκης τον είχε αποκαλέσει δημόσια Ισμήνη Παρακαλέση….κι ότι θα τρέχει στους γιατρούς αν τον κόψουν από τα πρωϊνάδικα…αλλά εκεί ξημεροβραδιάζεται.

Δείτε το βίντεο:

Δημήτρης Δεμεσούκας

Keywords
Τυχαία Θέματα