Το πόρισμα για την αποφυλάκιση – σκάνδαλο: Δεν φταίει κανείς

“Ατυχή χειρισμό” ονομάζουν τη γκάφα – Δεν αποδίδονται ευθύνες ούτε στη διευθύντρια των φυλακών.

Αθωώνει η εισαγγελία Πειραιά με το πόρισμα της τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δεν εξηγεί ποιός φταίει για την αποφυλάκιση- σκάνδαλο ενός από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών στου Ρέντη.

Με το πόρισμα, η εισαγγελία Πειραιά διαπιστώνει απλή αμέλεια των σωφρονιστικών

υπαλλήλων ενώ απαλλάσσει πλήρως τη διευθύντρια των Φυλακών. Η εισαγγελία Αθηνών κάνει λόγο για «ατυχή χειρισμό» στο όλο θέμα.

Όλα αυτά αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι το κράτος είναι ουσιαστικά ανίκανο να αποδώσει ευθύνες.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ είπε ότι είχαν ενημερώσει για την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου.

Στο μεταξύ, το σωματείο ειδικών φρουρών από το περασμένο καλοκαίρι είχε στείλει επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας για πιθανότητα απελευθέρωσης των κακοποιών, λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Στην επιστολή τους τα μέλη του σωματείου Ειδικών Φρουρών “φώναζαν” ότι ο καιρός περνάει και ότι δεν έχει οριστεί ακόμα δίκη και ζητούσαν από την εισαγγελία να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε την επιστολή που είχαν αποστείλει οι ειδικοί φρουροί στις 20 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προς: κο Υπουργό Δικαιοσύνης

Κοιν . Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Είμαστε το συνδικαλιστικό όργανο των ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ, απλοί συνάδελφοι των πεσόντων Ευαγγελινέλη Ιωάννη του Εμμανουήλ Σκυλογιάννη Γεώργιου του Χρήστου, οι οποίοι την 01.03.2011 και περί ώρα 19:00, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Νικολαΐδη, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, έχασαν την ζωή τους από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών.

Κακοποιών που με οργή και θλίψη πληροφορούμαστε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απελευθέρωση τους, λόγω επικείμενης παρέλευσης του 18μηνου προφυλακίσεως τους, χωρίς εισέτι να έχει προσδιοριστεί η δίκη τους.

Εκείνη την ημέρα ομάδα συναδέλφων μας ήρθε αντιμέτωπη με πυρά από βαρύ οπλισμό, ανθρώπων που σκοπό είχαν την εξόντωση των αστυνομικών, μόνο και μόνο για να αποφύγουν την σύλληψη. Πέραν των δύο ηρωικών νεκρών μας, τραυματίσθηκαν ο Γληνιάς Παναγιώτης του Ξενοφώντα, ο Σπαντιδάκης Γεώργιος του Λεωνίδα και o Στράτος Ιωάννης του Αντωνίου. Περαιτέρω, τυχαία απεφεύχθη το μοιραίο και αναφορικά με άλλους τρεις αστυνομικούς, και συγκεκριμένα τους Μητσάκη Ευριπίδη, Λύμπεριο Απόστολο και Κανελλόπουλο Δημήτριο, επειδή τα πυρά των δολοφόνων έπληξαν τα κράνη των δύο πρώτων αστυνομικών και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των δύο τελευταίων.

Η υπόθεση αυτή που συγκίνησε το πανελλήνιο και ανέδειξε την αυτοθυσία των συναδέλφων μας που πλήρωσαν το υπέρτατο τίμημα είχε ως άμεσο κοινωνικό αίτημα την σύλληψη των δραστών και την τιμωρία τους…….»

«…

Keywords
Τυχαία Θέματα