Τσίπρας: Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει το μνημόνιο

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» παραχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεσμέυτηκε ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει το μνημόνιο».

Κατηγορεί παράλληλα τον Αντώνη Σαμαρά ότι μετέτρεψε την Ελλάδα

σε αποικία χρέους και καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί γιατί εξευτελίζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και ξεπουλάει τη χώρα.

Διαβάστε τι λέει:

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων, μέσω της οποίας εκχωρούμε στους δανειστές της χώρας την εθνική μας κυριαρχία, τους παραγωγικούς μας πόρους και κάθε προοπτική μελλοντικής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Το Μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς. Καμία από τις προβλέψεις του δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Σήμερα είναι πια ξεκάθαρο ότι το Μνημόνιο δεν είναι λύση αλλά αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και το Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγής. Επομένως, η κατάργηση του είναι το πρώτο βήμα μιας διαφορετικής πολιτικής που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.

Τα περί βίας εντάσσονται σε μια οργανωμένη επίθεση βλακείας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει αποκλειστικό στόχο να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα σοβαρά πολιτικά θέματα.

Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, δεσμευόμενα ότι θα επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο κι ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα. Σήμερα η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού. Εξακολουθεί όμως να κυβερνάει και να βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, με μέτρα που εξευτελίζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ανοίξει έναν νέο δρόμο για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα