Βίντεο-σοκ: Η Ελλάδα της κρίσης- Συμπολίτες μας ψάχνουν τα μεσάνυχτα σε κάδους απορριμμάτων για τρόφιμα

Στην Ελλάδα του 2012, του μνημονίου, της άγριας λιτότητας και της φτώχειας, συμπολίτες μας μαζεύουν τροφή από τα σκουπίδια.

Άνθρωποι με αξιοπρέπεια, της διπλανής πόρτας, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, οικογενειάρχες που δε τα βγάζουν πέρα πια, βγαίνουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σαν τα φαντάσματα για να μαζέψουν από τους κάδους, αυτά, που πετάνε στα σκουπίδια, όσοι έχουν ακόμη την δυνατότητα να ψωνίζουν.

Στα video,

που έστειλε στο thesstoday.gr, αναγνώστης (από κινητό), μία γυναίκα, που έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά της φορώντας μια μαντήλα στο κεφάλι, αναζητά τα μεσάνυχτα, όταν οι υπόλοιποι κοιμούνται ήσυχα, στους κάδους σκουπιδιών, στο κέντρο της πόλης, τρόφιμα για τη σίτιση της.

Μάλιστα, ανακατεύει τα σκουπίδια με γυμνά χέρια, παίρνει σακούλες σκουπιδιών από μέσα τις εναποθέτει στο δρόμο, τις ανοίγει, ψάχνει και βρίσκει τρόφιμα κι οτιδήποτε μπορεί να είναι χρήσιμο ώστε να καλύψει τις ανάγκες της, τα συγκεντρώνει σε μία τσάντα και ξανάπετάει, την άδεια σακούλα, στον κάδο.

Στη συνέχεια πηγαίνει στον κάδο που βρίσκονται στην απέναντι γωνία και μόλις αντιλαμβάνεται διερχόμενο αυτοκίνητο κρύβεται, το Ι.Χ κόβει ταχύτητα (πιθανόν γιατί οι επιβάτες του είδαν την γυναίκα) για δευτερόλεπτα και φεύγει, τότε εκείνη εμφανίζεται και συνεχίζει το ψάξιμο, επειδή όμως ο συγκεκριμένος κάδος είναι μόνο για ανακυκλώσιμες συσκευασίες αποχωρεί για να συνεχίσει σε άλλους κάδους την αναζήτηση…μέχρι το χάραμα!

Αυτό… συμβαίνει σε «μια» γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στην Ελλάδα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού όχι από λάθη των πολιτών αλλά από τα λάθη των πολιτικών που την κατάντησαν μια χώρα περίγελο της Ευρώπης.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο από το thesstoday.gr

Πηγή: thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα