100 οικογένειες κατέστρεψαν την Ελλάδα – Αμαρτωλό τρίγωνο τραπεζιτών-ΜΜΕ-επιχειρηματιών – “Σήκω Αντρέα να τον δεις”…

16:45 8/1/2013 - Πηγή: BankWars

ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θύμισε σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ . Μίλησε για «μια παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου 40 χρόνια» για «μια παρέα διαπλοκής

και διαφοράς που τελικά χρεοκόπησε τη χώρα» και για «πολιτικούς και αχυρανθρώπους, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, προμηθευτές του δημοσίου, μιντιάρχες» που «με θράσος έλεγαν ότι για τη κρίση φταίνε οι εργάτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο «σύστημα εξουσίας, που κατάντησε τον τόπο μας αποικία χρέους», έκανε λόγο για το «αμαρτωλό τρίγωνο» τραπεζίτες, ΜΜΕ, επιχειρηματίες, και τόνισε ότι «πολλούς από αυτούς, τους συναντήσαμε στη λίστα Λαγκάρντ».

ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Αναφερόμενος στη δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, o κ. Τσίπρας ζήτησε «να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο για το δάνειο που έλαβε το σύστημα της προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν την τοποθέτηση επιτρόπου σε αυτές».

KATA ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

Την ίδια ώρα, ο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς, όπως είπε, «αντί να επιδίδεται «σε πολιτικά τεχνάσματα συγκάλυψης να μας ενημερώσει πλήρως για τις επτά λίστες με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού».
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε μάλιστα από τον Α. Σαμαρά, κατά τη σημερινή συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, να ζητήσει τη λίστα Χριστοφοράκου, καθώς και τη λίστα των Ελλήνων καταθετών, στις γερμανικές τράπεζες.
Ωστόσο, όπως είπε, ο κ. Σαμαράς «δεν θέλει ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη, ομερτά και συγκάλυψη θέλει, για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των σκανδάλων και της διαπλοκής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΔΙΑΛΥΘΥΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

Όσον αφορά στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την πρόταση για προανακριτική για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας ότι είπε δεν χρειάζεται τέτοια επιχείρηση από το κόμμα του, καθώς «μια χαρά τα κατάφεραν από μόνοι τους…».

Keywords
Τυχαία Θέματα