15.000 ευρώ χρωστάει κάθε Κύπριος

Με αφορμή το διεθνές έτος Στατιστικής, η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου δημοσίευσε στοιχεία για την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική ζωή των κατοίκων της μεγαλονήσου.

Σύμφωνα με αυτά, η αναλογία δημόσιου χρέους ανά άτομο φθάνει περίπου τα 15.000 ευρώ, ενώ ένας στους τρεις Κύπριους που εργάζονται, απασχολείται στον τομέα των υπηρεσιών.

Οι μισθοί βρίσκονται ακόμη σε υψηλά επίπεδα, όμως αρκετά χαμηλότερη είναι αμοιβή που λαμβάνουν οι γυναίκες (1.400 ευρώ) σε σχέση με τους άνδρες που πληρώνονται 1.750 ευρώ. Αυτά

τα ποσά ισχύουν για έναν στους δύο Κύπριους.

Επίσης, οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών φθάνοντας το 51,4% του πληθυσμού.
Οι Κύπριοι παντρεύονται στα 30 τους οι άνδρες, ενώ οι γυναίκες στα 28 και περίπου 30% των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο.

Η διοίκηση επιχειρήσεων είναι ο πιο δημοφιλής κλάδος σπουδών, με δεύτερη επιλογή για τους άνδρες τη μηχανική και για τις γυναίκες τα παιδαγωγικά.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός διαμένει σε μονοκατοικία, ενώ το 40% ζει σε κατοικίες που διαθέτουν κεντρική θέρμανση. Κατά μέσο όρο οι κατοικίες των Κυπρίων έχουν εμβαδόν 141 τ.μ.

Για κάθε δέκα κατοίκους αναλογούν επτά αδειούχα αυτοκίνητα, ενώ δύο στους χίλιους ανέφεραν στην αστυνομία ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα μέσα σ’ ένα χρόνο.

Αναφορικά με την διατροφή των Κυπρίων για κάθε άτομο αναλογεί ετήσια κατανάλωση 58 κιλών ψωμιού, 88 λίτρων γάλακτος και 57 λίτρων μπύρας.

Οι Κύπριοι κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό στη διάρκεια ενός χρόνου, διανυκτερεύουν σε ξενοδοχείο ή άλλο τουριστικό κατάλυμα στην Κύπρο, ενώ τους αναλογεί μόλις μια επίσκεψη στον κινηματογράφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα