40 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από πείνα – Συγκλονιστικά στοιχεία για τον πλανήτη που ζούμε

Στις 16 Οκτωβρίου του 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Από τότε, κάθε χρόνο την ίδια ημέρα εορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα διατροφής. Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για προβληματισμό αλλά και περισυλλογή για το πώς θα καταπολεμηθεί το σημαντικό και ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα της πείνας προκειμένου να διασφαλισθεί το θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην τροφή. Η γιορτή έλαβε τέλος. Του χρόνου πάλι. Μέχρι τότε….

http://inspireyourlife.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC/

Περισσότεροι
από 852 εκ. άνθρωποι πεινούν σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 300 εκ. ενήλικες στον κόσμο είναι παχύσαρκοι, δηλαδή 100 εκ. περισσότεροι από το 1995.Στις φτωχές χώρες του κόσμου 146 εκ. παιδιά κάτω των 5 ετών έχουν βάρος μικρότερο από το κανονικό. Περισσότερα από τα μισά ζουν στη Νότια Ασία, ενώ το πρόβλημα είναι οξύ και στην Αφρική.2 δισ. άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη θρεπτικών συστατικών.40 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα.Στις Η.Π.Α. περισσότερο από το 40% των παραγόμενων τροφίμων πετιέται στα σκουπίδια, με κόστος πάνω από 100 δισ. δολάρια για το αμερικάνικο κράτος. Υπολογίσθηκε ότι το 14% των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια ενός νοικοκυριού βρίσκεται πακεταρισμένο και δεν έχει λήξει.Αν κάθε αμερικάνος μειώσει την κατανάλωση κρέατος κατά 5%, αν δηλαδή τρώει ένα πιάτο λιγότερο την εβδομάδα, τότε θα παραχθεί ποσότητα δημητριακών ικανή να θρέψει 25 εκατομμύρια ανθρώπους.Αν οι 670 εκ. τόνοι από την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών που προορίζεται για ζωοτροφές μειώνονταν κατά 10%, τα περίσσια δημητριακά θα έφταναν για να θρέψουν 225 εκατομμύρια ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα