ALPHA BANK: Αποτελέσματα Έτους 2013 – Kέρδη 2.922 εκατ. Ευρώ

Κύρια Σημεία Αποτελεσμάτων
- Περαιτέρω βελτίωση της χρηματοοικονομικής επιδόσεως λόγω της αυξήσεως του Καθαρού Εσόδου Τόκων, το οποίο επηρεάσθηκε θετικά από τη μείωση του κόστους χρηματοδοτήσεως.

Κύρια Λειτουργικά Έσοδα ενισχυμένα κατά 7,4% το δ΄ τρίμηνο.
- Μείωση του Επαναλαμβανόμενου Λειτουργικού Κόστους κατά 6,6% σε ετήσια βάση έναντι του τεθέντος στόχου για μείωση των εξόδων κατά 5%. Η επίτευξη περισσότερων συνεργειών έναντι του αρχικού σχεδιασμού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση του στόχου, καθώς και για ανάληψη περαιτέρω ενεργειών εξορθολογισμού του κόστους.

-

Μείωση των καθυστερήσεων κατά Ευρώ 0,4 δισ. το δ΄ τρίμηνο με τον Δείκτη Καθυστερήσεων να διαμορφώνεται σε 32,7%, ως αποτέλεσμα κυρίως της αποτελεσματικής διαχειρίσεως του εν λόγω χαρτοφυλακίου.

- Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων στο 15,9% εν αναμονή της αξιολογήσεως της ποιότητος των στοιχείων ενεργητικού (AQR) και των Ασκήσεων Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης. Ο δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων μετά την πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
διαμορφώνεται σε 12,1%.

- Διατήρηση της λογιστικής αξίας η οποία ανήλθε σε Ευρώ 7,4 δισ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2013.

Λογιστική αξία ανά μετοχή Ευρώ 0,68.

Αποτέλεσμα Εκτιμήσεως Κεφαλαιακών Αναγκών από την Τράπεζα της Ελλάδος
- Η Alpha Bank παρουσίασε τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες εκ των συστημικών τραπεζών, Ευρώ 262 εκατ. κατά το βασικό σενάριο.

- Οι εκτιμώμενες κεφαλαιακές ανάγκες αντιστοιχούν σε δείκτη καλύψεως για τις αναμενόμενες ζημίες σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του χαρτοφυλακίου περίπου 130%, ο οποίος είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με των υπόλοιπων τραπεζών που συμμετείχαν στον διαγνωστικό έλεγχο.
Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
- Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Ευρώ 1,2 δισ., με σκοπό την πλήρη εξαγορά των προνομιούχων
μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και την ικανοποίηση των οριακών κεφαλαιακών αναγκών
που προέκυψαν από τη διαγνωστική μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος.

Original article: ALPHA BANK: Αποτελέσματα Έτους 2013 – Kέρδη 2.922 εκατ. Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα