ALPHA BANK: Στα 4,6 δισ. οι ανάγκες κεφαλαιοποίησης

Στα 711,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές της Alpha Bank για τη χρήση του εννιαμήνου, με τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης της τράπεζας να ανέρχονται σε 4,6 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η τράπεζα κατέγραψε περαιτέρω κεφαλαιακή ενδυνάμωση του Ισολογισμού. Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας διαμορφώθηκε στο 9,9%2 και ο Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων

Κεφαλαίων (Core Tier I) στο 9%2, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα κεφάλαια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») συνολικού ύψους Ευρώ 2,9 δισ.

-Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank, συμπεριλαμβανομένης της εκθέσεως της Blackrock, ανέρχονται σε Ευρώ 4,6 δισ., με Ευρώ 2,9 δισ. να έχουν ήδη εκταμιευθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους Ευρώ 1,6 δισ., ο δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων διαμορφώνεται pro-forma σε 12,8%3.

- Μείωση του Ενεργητικού κατά 8,9%, σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα κυρίως της συμμετοχής μας στο PSI+, καθώς και της στοχευμένης μειώσεως του δανειακού μας χαρτοφυλακίου. Το Ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώνεται πλέον στα επίπεδα του β΄ τριμήνου του 2008.

- Τα υπόλοιπα των καταθέσεων ανέρχονται σε Ευρώ 26,3 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012, καταγράφοντας αύξηση κατά Ευρώ 0,7 δισ. το γ΄ τρίμηνο και μείωση κατά Ευρώ 3,1 δισ. από τις αρχές του έτους. Η χρηματοδότησή μας από Κεντρικές Τράπεζες ανέρχεται σε Ευρώ 25,5 δισ.

- Δείκτης καθυστερήσεων στο 20,9%, με τις σωρευτικές προβλέψεις σε Ευρώ 4,1 δισ., αντανακλώντας έναν δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 43%, ο οποίος, συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων, διαμορφώνεται σε 121%.

- Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εμπορικής Τραπέζης, συνεπεία της υπογραφής της συμφωνίας της Alpha Bank με τον Όμιλο της Crédit Agricole S.A. τον Οκτώβριο 2012, θα ενισχύσει πρωτίστως την ηγετική θέση της Τραπέζης στην ελληνική αγορά καθώς και την κεφαλαιακή βάση του ενιαίου σχήματος, μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση, κατά Ευρώ 3 δισ. Επιπλέον, με τη δημιουργία του ενιαίου σχήματος, θα προκύψουν ετήσιες συνέργειες περίπου Ευρώ 200 εκατ.

Keywords
Αναζητήσεις
alpha bank κεφαλαιοποιηση
Τυχαία Θέματα