Allianz: Ικανοποίηση για την πορεία της ελληνικής θυγατρικής

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις επιδόσεις της Allianz Ελλάδος διότι πέρα από την εξαιρετική πορεία των οικονομικών μεγεθών, η εταιρία διαθέτει ικανοποιημένους πελάτες και παρακινημένο ανθρώπινο δυναμικό.» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, κ. Oliver Baete, υπεύθυνος για την ασφαλιστική

δραστηριότητα σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα καθώς για τον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων σε όλο τον Όμιλο Allianz.

Κατά την επίσκεψη του, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από επίσημη πρόσκληση του κ. Πέτρου Παπανικολάου, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ελλάδος, ο κ. Oliver Baete είχε επαφές με σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής οικονομίας και της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ πραγματοποίησε και συναντήσεις με το ανθρώπινο δυναμικό της Allianz Ελλάδος αλλά και συνεργάτες του δικτύου Agency.

«Η καλή εικόνα των οικονομικών μεγεθών δεν είναι αυτοσκοπός και από μόνα τους δε σημαίνουν κάτι. Τα υγιή όμως οικονομικά μεγέθη μας βοηθούν να μπορούμε να πετύχουμε τους υπόλοιπους στόχους μας και να μπορούμε να έχουμε ικανοποιημένους πελάτες, και παρακινημένους εργαζόμενους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Baete κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Allianz Ελλάδος αλλά και κατά την επίσκεψή του σε μονάδα πωλήσεων του Agency.

Στις συναντήσεις αυτές είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Allianz για το 2012, τη στρατηγική του Ομίλου, τις τάσεις που επικρατούν στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

«Η ψηφιοποίηση είναι η νέα πραγματικότητα και αποτελεί τα τελευταία χρόνια κεντρικό
άξονα της στρατηγικής του Ομίλου Allianz. Η ψηφιοποίηση θα μας επιτρέψει μεταξύ άλλων να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να μπορέσουμε να γίνουμε πιο αποδοτικοί στη λειτουργία μας και στην εξυπηρέτηση του πελάτη», ανέφερε ο κ. Baete δίνοντας το στίγμα των σχεδιασμών σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφερόμενος στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, ο κ. Baete ανέφερε «Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ζήτημα των συντάξεων και την ανάπτυξη του 2ου και του 3ου πυλώνα ασφάλισης τόσο οργανωμένα», για να συμπληρώσει ότι η Allianz, αξιοποιώντας την εμπειρία από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, πρόκειται να παρουσιάσει το Σεπτέμβριο προς τις Αρχές μία ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του 2ου και 3ου πυλώνα ασφάλισης.

Μιλώντας ειδικότερα για τις προϊοντικές επιλογές που σήμερα έχει ο Έλληνας καταναλωτής για την κάλυψη των αναγκών σύνταξης και αποταμίευσης, ο κ. Baete ανέφερε «Τα ασφαλιστικά προϊόντα τύπου Unit-linked αποτελούν σήμερα προσιτή επιλογή, εξασφαλίζοντας αξία για τον πελάτη σε μία περίοδο που το κόστος των εγγυήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά: «η παρουσία του κ. Oliver Baete αποτελεί τιμή αλλά και ευκαιρία για όλο το δυναμικό της Allianz Ελλάδος, εργαζόμενους και συνεργάτες πωλήσεων, στη σημερινή χρονική στιγμή που σίγουρα δε στερείται δυσκολιών και προκλήσεων. Η αναγνώριση των προσπαθειών μας, αλλά κυρίως η στήριξη για τους μελλοντικούς μας στόχους, μας δίνουν ώθηση ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των πελατών, του ανθρώπινου δυναμικού και του μετόχου μας», για να συμπληρώσει «Φιλοδοξούμε να πρωταγωνιστήσουμε στη νέα αγορά που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στους στόχους που έχουμε θέσει για τα επόμενα χρόνια. Κριτήριο ανάπτυξής μας δεν μπορεί να είναι άλλο από τη χρησιμότητα στην κοινωνία, στους ανθρώπους εκείνους δηλαδή που εμπιστεύονται την Allianz για την κάλυψη των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών τους αναγκών. Η στήριξη του μετόχου δεν μπορεί παρά να δημιουργεί σε όλους τους ανθρώπους της Allianz την επαγγελματική υποχρέωση να πετύχουμε σε αυτά που στοχεύουμε με ταχείς ρυθμούς, διαφάνεια, μέγιστη αποτελεσματικότητα και ακεραιότητα στις δράσεις μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα