Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο – Στο 7,25% το αρχικό επιτόκιο

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο ύψους 400 εκατ. ευρώ της Alpha Bank ενώ στόχος είναι να κλείσει εντός της ημέρας.

Το ενδεικτικό επιτόκιο για την έκδοση κινείται στο 7,25%.  

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας «η έκδοση αξιοποιεί την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του νέου στρατηγικού πλάνου από την επενδυτική κοινότητα, μετά το investor

day της 7ης Ιουνίου αλλά και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα».

Η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κάλυψης των απαιτήσεων MREL και στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 400 εκατ. ευρώ.Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση της φετινής χρονιάς. Η διάρκειά του τίτλου είναι 6 έτη με δικαίωμα ανάκλησης μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

O τίτλος θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s και BB– από την S&P.

Τελικός στόχος MREL της Alpha Bank για το 2026 είναι στο 27,16% των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού, ενώ στο α’ τρίμηνο του 2023 είχε διαμορφωθεί στο 21,28%, με εκδόσεις ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ περίπου να απομένουν έτσι για την επίτευξή του (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το νέο senior preferred ομόλογο).

Σύμβουλοι της έκδοσης είναι οι: Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank ως Joint Bookrunners.

Keywords
Αναζητήσεις
alpha-bank-anoixe-to-vivlio-prosforon-gia-to-omologo---sto-725-to-archiko-epitokio.htm
Τυχαία Θέματα