Alpha Bank: Σειρά δράσεων του προγράμματος IQonomy στη Φωκίδα για τη διάδοση του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού

Η Τράπεζα αξιοποίησε την Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος για να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Φωκίδας να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικές δράσεις για τον χρηματοικονομικό εγγραμματισμό

H Alpha Bank, η μοναδική Τράπεζα της χώρας που συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος την οποία έχει θεσπίσει ο ΟΟΣΑ,

σχεδίασε και υλοποίησε στη Φωκίδα μία σειρά από πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού. Επίσης, άνοιξε τις πόρτες του Delphi Economic Forum σε μαθητές και μαθήτριες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε πάνελ που οργάνωσε το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, IQonomy.

Το νόμισμα ως μέσο συναλλαγής 

Με «όχημα» τις εκπαιδευτικές μουσειοβαλίτσες της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, η Δρ. Δήμητρα Τσαγκάρη, Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής σύστησε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Τράπεζας στην εκπαιδευτική κοινότητα της Φωκίδας. Διαδραστικές παρουσιάσεις και δημιουργικές δραστηριότητες

έφεραν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου σε επαφή με το νόμισμα ως μέσο συναλλαγής και την εξέλιξή του μέσα στους αιώνες έως τις σύγχρονες ψηφιακές συναλλαγές.

Επιμορφώνοντας εκπαιδευτικούς

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών» που υλοποιεί η Alpha Bank σε συνεργασία με την ActionAid και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φωκίδας. Μέσα  από μία τρίωρη δια ζώσης επιμόρφωση, οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό υλικό του

προγράμματος και απέκτησαν γνώσεις και εφόδια για να υλοποιήσουν δραστηριότητες στην τάξη, οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να εξοικειωθούν με βασικούς οικονομικούς όρους και πρακτικές διαχείρισης οικονομικών θεμάτων.

Γυναικεία ενδυνάμωση και οικονομική αυτοπεποίθηση 

Μεγάλο ενδιαφέρον από γυναίκες-κατοίκους της Φωκίδας συγκέντρωσε το επιμορφωτικό σεμινάριο «Η προσωπική μου σχέση με τα χρήματα». Μέσα από ένα διαδραστικό workshop, συμμετέχουσες όλων των ηλικιών διερεύνησαν την προσωπική τους σχέση με τα χρήματα και αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες που τις έχουν διαμορφώσει. Το εργαστήριο αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Μαθήματα Οικονομίας» που συνδιοργανώνει η Alpha Bank με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Women On Top.

Ασφάλεια ψηφιακών συναλλαγών

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν σεμινάριο διαδικτυακής ασφάλειας. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση του κοινού πάνω στις βασικές αρχές της κυβερνοασφάλειας, τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε διάφορα είδη τραπεζικής απάτης και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουμε για την προστασία των προσωπικών και οικονομικών μας δεδομένων.

Μαθητές και μαθήτριες στο φετινό Φόρουμ των Δελφών 

Γυμνάσια και Λύκεια από την Ιτέα, τους Δελφούς και την Άμφισσα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πάνελ συζήτησης για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό που διοργάνωσε η Τράπεζα στο Delphi Economic Forum ΙΧ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι μαθητές μπόρεσαν να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις στους συμμετέχοντες του πάνελ, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στον ρόλο της εκπαίδευσης στην εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών με βασικές οικονομικές έννοιες και πρακτικές, αλλά και με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Keywords
Αναζητήσεις
alpha-bank-seira-draseon-tou-programmatos-iqonomy-sti-fokida-gia-ti-diadosi-tou-chrimatooikonomikou-engrammatismou.htm
Τυχαία Θέματα