Alpha: Σχεδιάζει έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 150 εκατ. ευρώ

Σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 150 εκατ. ευρώ, μετατρέψιμου  σε κοινές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, σχεδιάζει να προχωρήσει η Alpha Bank.
Η συζήτηση του θέματος θα πραγματοποιηθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Αναλυτικά

τα θέματα ημερήσιας διατάξεως:

1. Έκδοση υπό της Τραπέζης, και διά ιδιωτικής τοποθετήσεως διάθεση προς την Crédit Agricole S.A. ή μετ’ αυτής συνδεδεμένη εταιρία, εγχάρτου ομολογιακού δανείου, ποσού κεφαλαίου έως Ευρώ 150 εκατ., μετατρεψίμου υπό του ομολογιούχου σε κοινές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές εκδόσεως της Τραπέζης και εξαγορασίμου υπό της τελευταίας, με παράλληλη κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών (κοινών και προνομιούχων) Μετόχων της Τραπέζης. Παροχή εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης περί την έκδοση και διάθεση, ως και περί τη συνομολόγηση των ειδικοτέρων όρων, του ομολογιακού δανείου, ως επίσης περί τη διενέργεια των αναγκαίων προς ταύτα υλικών πράξεων και δικαιοπραξιών.
2. Εκχώρηση, κατ’ άρθρα 13 παρ. 1 περίπτ. β’ και 3α παρ. 3 εδ. πρώτο κ.ν. 2190/1920, αντιστοίχως, εξουσίας υπό της Γενικής Συνελεύσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης: (i) διά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, με την έκδοση και διανομή νέων μετοχών, το ποσό της οποίας (αυξήσεως) θέλει καταβληθεί εις μετρητά ή/και διά εισφοράς εις είδος, και (ii) διά την έκδοση ενός ή πλειόνων ομολογιακών δανείων μετατρεψίμων σε μετοχές εκδόσεως της Τραπέζης.
Σε περίπτωση που, κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως δεν επιτευχθεί η εκ του Νόμου απαρτία για τη λήψη αποφάσεως σε οποιοδήποτε θέμα της Ημερησίας Διατάξεως, θα συνέλθει Πρώτη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 14 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 και, επί μη επιτεύξεως κατ’ αυτήν απαρτίας, Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 27 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00, αμφότερες στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank

Στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, όπου οι συνθήκες επιβάλλουν την ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος, η πρόσφατη επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά υπό της Τραπέζης της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΕΜΤΕ) αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.
Το νέο σχήμα Τραπέζης-ΕΜΤΕ θα έχει υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και θα κατέχει σημαντική θέση σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς στην Ελλάδα. Η απόφαση της Crédit Agricole να επιλέξει την Τράπεζα ως αντισυμβαλλόμενο είναι ενδεικτική του κύρους και της ικανότητας της Τραπέζης, ως εταίρου, να ολοκληρώσει αξιόπιστα και με επιτυχία τη Συναλλαγή.
Τούτο περαιτέρω ενισχύεται εκ του γεγονότος ότι, στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η CA, συμφώνησε μετά της Τραπέζης όπως μέρος των υποχρεώσεων της ΕΜΤΕ προς τον όμιλο της CA, διατεθεί προς κάλυψη ομολογιακού δανείου, εκδόσεως της Τραπέζης, σ

Keywords
Τυχαία Θέματα