Autohellas: Στις 17/1 η έναρξη προσφοράς για το 5ετές ομόλογο 200 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «Εκδότρια» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι από την 11.01.2024 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν στην από 11.01.2024 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, το οποίο συντάχθηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό (EE) 2017/1129, τους κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμούς (EE) 2019/979 και (ΕΕ) 2019/980 και τα άρθρα 57-68 του

Ν. 4706/2020, όπως ισχύουν, αναφορικά με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (εφεξής «ΚΟΔ») από την Εταιρεία, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο έως €200.000.000, διάρκειας πέντε (5) ετών, διαιρούμενου σε έως 200.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες ονομαστικής αξίας εκάστης €1.000 (εφεξής οι «Ομολογίες»), σύμφωνα με την από 08.01.2024 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (εφεξής «Έκδοση»). Οι Ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς εντός της ελληνικής επικράτειας (εφεξής «Δημόσια Προσφορά»), με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (εφεξής «Η.ΒΙ.Π.») του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής «Χ.Α.»), θα καταχωρηθούν στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (εφεξής: «Σ.Α.Τ.») και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α..

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, αν καλυφθεί πλήρως το ομολογιακό, και αφαιρουμένων των εξόδων (4,6 εκατ), τα συνολικά έσοδα θα είναι €195,4 εκατ. Θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως:

(α) Ποσό €100 εκατ. θα διατεθεί εντός 180 ημερολογιακών ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας. Ειδικότερα η Εκδότρια θα διαθέσει:

(i) Ποσό έως €65 εκατ. στην ALPHA Τράπεζα Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του προγράμματος κοινού ομολογιακού δανείου της 17.1.2022 εκδόσεως της Εταιρείας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

(ii) Ποσό έως €15 εκατ. στην Τράπεζα Eurobank Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του προγράμματος κοινού ομολογιακού δανείου της 7.4.2022 εκδόσεως της Εταιρείας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

(iii) Ποσό έως €20 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο της σύμβασης δανείου της 29.6.2022 της Εταιρείας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, (β) Ποσό €56 εκατ. θα διατεθεί για την ανανέωση ή αναβάθμιση του στόλου αυτοκινήτων του Ομίλου εντός ενός έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης,

(γ) Ποσό περίπου €39,4 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του Ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης εντός ενός έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης.

Σε περίπτωση μερικής κάλυψης του Ομολογιακού Δανείου, τα συνολικά καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα διατεθούν αναλογικά (pro rata) για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω.

Το Χ.Α., κατά τη συνεδρίαση της 10.01.2024, ενέκρινε την εισαγωγή των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς των Ομολογιών της Εκδότριας.
Κατωτέρω παρατίθεται το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς της έκδοσης του ΚΟΔ και της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., το οποίο έχει ως εξής:

Σημειώνεται, ότι το ως άνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Εκδότριας.

Η αγορά-στόχος

Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, ήτοι η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σχετικά με τη δημόσια προσφορά των
ομολογιών (οι «Ομολογίες») της εταιρείας «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») με έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως €200 εκατ., κατ’ εφαρμογή του άρθρου 16 παρ. 3 του ν. 4514/2018, σχετικά με τις υποχρεώσεις παρακολούθησης των προϊόντων, του άρθρου 9 της υπ’ αρ. 1/808/07.02.2018 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του άρθρου 8 της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος υπ’ αρ. 147/27.07.2018, ανακοινώνουν ότι έχουν προβεί σε αξιολόγηση της δυνητικής αγοράς-στόχου των Ομολογιών ως εξής:

i. Η δυνητική αγορά-στόχος των Ομολογιών καταλαμβάνει: ιδιώτες πελάτες, επαγγελματίες πελάτες και επιλέξιμους αντισυμβαλλόμενους, όπως ορίζονται στο ν. 4514/2018, όπως ισχύει, τουλάχιστον με βασική γνώση και εμπειρία σε επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες, περιορισμένη δυνατότητα να υποστούν ζημίες επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου, χαμηλή ανοχή στον κίνδυνο, με ενδεδειγμένο χρονικό ορίζοντα έως πέντε (5) έτη (ήτοι, μέχρι τη συμβατική λήξη των Ομολογιών ή νωρίτερα από αυτήν σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησής τους από την Εταιρεία (call option)) και επενδυτικό σκοπό τη διατήρηση του επενδεδυμένου κεφαλαίου ή το εισόδημα ή τη διασπορά χαρτοφυλακίου ή/και την ανάπτυξη του κεφαλαίου.

ii. Όλα τα δίκτυα διανομής των Ομολογιών, (ήτοι, επενδυτική υπηρεσία παροχής επενδυτικής συμβουλής, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, λήψης/διαβίβασης εντολής και εκτέλεσης εντολής), θεωρούνται κατάλληλα για τους πελάτες της δυνητικής αγοράς στόχου.

Keywords
Αναζητήσεις
autohellas-stis-171-i-enarxi-prosforas-gia-to-5etes-omologo-200-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα