BNP Paribas: Πτώση 45% στα κέρδη 1ου τριμήνου – Συνεχίζει τις απολύσεις

09:53 3/5/2013 - Πηγή: BankWars

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas δεσμεύτηκε να συνεχίσει την περικοπή κόστους και θέσεων εργασίας, μετά την ανακοίνωση πτώσης 45% στα καθαρά κέρδη της το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, βρίσκεται στα πρώτα στάδια ενός σχεδίου

για την εξοικονόμηση 2 δις. ευρώ ετησίως μέχρι το 2015.

«Βελτιώνουμε την αποδοτικότητα των δραστηριοτήτων λιανικής στην Γαλλία, στρεφόμενοι την βάση του κόστους», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της BNP, Jean-Laurent Bonnafe. «Προχωρούμε σε βελτιστοποίηση όλων των διαστάσεων».

Όπως επισήμανε η BNP έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει προγράμματα «πρόωρης συνταξιοδότησης» για το προσωπικό της στις θυγατρικές του Βελγίου και της Ιταλίας, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Η τράπεζα ετοιμάζεται επίσης να παρουσιάσει μια ευρωπαϊκή τράπεζα που θα λειτουργεί αποκλειστικά online, με στόχο να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης των καταστημάτων λιανικής τραπεζικής της. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η τράπεζα στοχεύει σε 500.000 πελάτες μέσα σε πέντε χρόνια.

Η BNP ανακοίνωσε πως τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο κατέγραψαν πτώση 44,8% στα 1,58 δις. ευρώ, λόγω της αδυναμίας στην εγχώρια αγορά και των επιπτώσεων που είχε στις αγορές η διάσωση της Κύπρου. Οι αναλυτές από την πλευρά τους ανέμεναν υποχώρηση των κερδών στα 1,53 δις. ευρώ.

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια, ο CEO της BNP επαίνεσε την απόφαση λέγοντας πως θα τονώσει την ανάπτυξη, χωρίς όμως να αποτελεί πανάκεια. «(Η μείωση του επιτοκίου) είναι ένα θετικό σημάδι. Δεν θα είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα, όμως θα βοηθήσει την οικονομία», δήλωσε.

Ο ίδιος είπε πως η BNP θα μπορούσε να είναι αγοραστής του 34% που κατέχει το Λουξεμβούργο στην θυγατρική BGL, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα