Γιατί η Finansbank είναι το μεγάλο “όπλο” της Εθνικής

14:35 5/6/2013 - Πηγή: BankWars

Παρ’ότι οι βραχυμεσοπρόθεσμες προοπτικές της Εθνικής είναι δύσκολες, η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως η τράπεζα διαθέτει πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την κερδοφορία και την λογιστική της αξία σε σύγκριση με τις άλλες τράπεζες, που προέρχονται κυρίως από την Finansbank. Σε ένα σενάριο “status

quo”, η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως η Finansbank μπορεί να προσθέσει 0,5-0,7 ευρώ στα καθαρά έσοδα ετησίως, επιτρέποντας στην Εθνική να επιστρέψει στην κερδοφορία νωρίτερα από τους ανταγωνιστές της.

Η BofA Merrill Lynch αναφέρει ακόμη πως η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στη μέση της αύξησης κεφαλαίου της ύψους 9,8 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να αποκαταστήσει την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη τα τελευταία δυο χρόνια, και υπενθυμίζει ότι τα δικαιώματα θα σταματήσουν να διαπραγματεύονται την Παρασκευή 7 Ιουνίου και πως η τελευταία ημέρα εγγραφής είναι η 13η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η Εθνική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα έχει pro-forma ενσώματη λογιστική αξία ανά μετοχή περίπου 2,0 ευρώ, σε σχέση με την τρέχουσα τιμή των 4,5 ευρώ. Η Εθνική διαπραγματεύεται με premium έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών (2xNAV), με μέσο forward P/NAV στο 1,0x. Δεδομένου ότι η βάση για την τιμή strike του warrant είναι η τιμή προεγγραφής στην αύξηση κεφαλαίου(4,29 ευρώ ανά μετοχή), η Εθνική θα πρέπει να εμφανίσει σημαντική αύξηση της λογιστικής αξίαςπροκειμένου οι κάτοχοι των warrants να βρίσκονται σε θέση να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους (“in the money”), με τους υφιστάμενους συναλλακτικούς πολλαπλασιαστές, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα