Barclays και RBS προτρέπουν: Αγοράστε ομόλογα και μετοχές της περιφέρειας

Να αγοράσουν ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνη, καθώς και μετοχές της περιοχής, προτρέπουν τους επενδυτές οι αναλυτές.

Έρευνα της Barclays έδειξε πως τα κρατικά ομόλογα των χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία, θα υπεραποδώσουν στο υπόλοιπο του έτους, ενώ η Royal Bank of Scotland επισημαίνει πως τα ομόλογα της περιφέρειας του ευρώ, θα αποτελέσουν επίσης ένα μέσο αντιστάθμισης του υψηλότερου κινδύνου του releveraging ( της ανάληψης περισσότερου

χρέους), καθώς το μειωμένο κόστος κεφαλαίου κάνει τον δανεισμό πιο εύκολο.

Ενώ οι αμερικάνικες εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι ευρωπαϊκές έχουν παραμείνει πολύ συντηρητικές. Ωστόσο, με την βελτίωση της ανάπτυξης, το releveraging θα επιστρέψει και στην Ευρώπη, όπως σημειώνει ο επικεφαλής ανάλυσης της RBS , Alberto Gallo.

Η Barclays υποστηρίζει πως τα κρατικά ομόλογα των χωρών της περιφέρειας του ευρώ – Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία – θα υπεραποδόσουν σε σχέση με τα γερμανικά, μέχρι το τέλος του 2013.

Ως αιτίες αναφέρει 1. την απόφαση-έκπληξη της Fed να μην ξεκινήσει την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, 2. την αναμενόμενη περαιτέρω βοήθεια ενίσχυσης της ρευστότητας από την ΕΚΤ και 3. την επιστροφή της επενδυτικής όρεξης για ρίσκο.

Όπως τονίζει, τα spreads της περιφέρειας έχουν πολύ καλύτερη πορεία σε σχέση με τα γερμανικά και παρά το sell-off στα assets πολύ υψηλού ρίσκου – όπως οι αναδυόμενες αγορές – ποτέ δεν σημείωσαν μεγάλη υποαπόδοση. Με την όρεξη για ρίσκο να επιστρέφει, τα ομόλογα των χωρών της περιφέρειας θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν, καταλήγει η Barclays.

Keywords
Τυχαία Θέματα