BofA Merril Lynch: Η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά – «Στο κόκκινο» το πολιτικό ρίσκο

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας βρίσκεται και πάλι το ελληνικό ζήτημα, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να ξεμείνει από μετρητά, ενώ την ίδια ώρα απειλείται η βιωσιμότητα του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά, η παρούσα στρατηγική δε λειτουργεί, υπάρχει σημαντικό

πολιτικό ρίσκο», εκτιμά ο Θάνος Βαμβακίδης, επικεφαλής στρατηγικής G10 της Bank of America Merrill Lynch, μιλώντας στο CNBC.

«Οι αγορές δεν επικεντρώνονται στην Ελλάδα στην πραγματικότητα, καθώς υποθέτουν ότι η Γερμανία θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με κάποιο τρόπο, τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Την ίδια ώρα η δυναμική του χρέους είναι μη βιώσιμη, θα χρειαστεί κούρεμα με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, κι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη πολιτική απόφαση», συμπληρώνει ο αναλυτής του αμερικανικού επενδυτικού οίκου.

Από την πλευρά του ο Nicholas Spiro, managing director της Spiro Sovereign Strategy, προειδοποιεί πως η Ελλάδα μπορεί «κουτσά –στραβά» να λάβει τη δόση, μόνο και μόνο επειδή είναι προς το συμφέρον των υπόλοιπων χωρών να παραμείνει στο ευρώ μέχρι την επόμενη επιθεώρηση.

Χθες, αναλυτές της Credit Suisse εκτίμησαν ότι το χρηματοδοτικό κενό από την επιμήκυνση 2ετούς διάρκειας, θα εκτοξευθεί στα 40 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα