Citigroup: Μην περιμένετε πτώση της ανεργίας από το άνοιγμα επαγγελμάτων

Θετικό μεν, αλλά σε βάθος χρόνου, λέει για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων η Citigroup σε έκθεσή της, η οποία σημειώνει πως είναι απίθανο να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα (που έχουν εκτοξευθεί στο 27%).

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων,

η Citi σημειώνει θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, ενώ οι σχέσεις θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος των υπηρεσιών που παρέχουν αυτά τα επαγγέλματα, βοηθώντας στην προσπάθεια αποπληθωρισμού της οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι, οι αρνητικές επιπτώσεις της μείωσης του εισοδήματος θα περιοριστούν, αφού η πρόσβαση στις υπηρεσίες θα καταστεί πιο εφικτή.

Αναφορικά με την υψηλή ανεργία που ανακοινώθηκε χτες από την ελληνική στατιστική αρχή, η Citigroup θεωρεί ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία βρίσκονται ακόμη μακριά από την επίτευξη της μείωσης της ανεργίας. Παράλληλα, η μείωση του εργατικού δυναμικού που σημειώθηκε συνιστά είτε αύξηση της μετανάστευσης ή αύξηση των αποκλεισμών των ανέργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα