CoLab Athens: Πρώτη συνάντηση Hadoop και σεμινάριο SEO για startups

11:05 1/8/2013 - Πηγή: BankWars

Την πρώτη της συνάντηση πραγματοποίησε η τεχνολογική κοινότητα του Hadoop στο CoLab Athens την Τετάρτη 30 Ιουλίου.

Το Hadoop το όνομα του οποίου προκύπτει από τα αρχικά (High-availability distributed object-oriented platform) είναι ένα open source framework του Apache Foundation. Δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει τη λειτουργία εφαρμογών σε μεγάλα cluster από συμβατικό hardware. Συγκεκριμένα, προήλθε από MapReduce της Google

και το Google File System (GFS).

Δημιουργοί του το 2005 είναι οι Doug Cutting και Mike Cafarella οι οποίοι δούλευαν για λογαριασμό της Yahoo εκείνη την περίοδο.
Χρησιμοποιείται για την διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, για επιχειρησιακή ευφυΐα και στατιστικές αναλύσεις.

Υπάρχουν πληθώρα από Map Reduce Frameworks σε πολλές γλώσσες.

Java με το cascading και το crunchClojure με το cascalogScala με το scrunch, scalding, scoobi,Ruby με το wukong, cascadingPHP με το HadooPHPPYTHON με το map reduce job, dumbo, hadoopy, luigiR με το RHadoop

Με την χρήση του Hadoop έχουν δημιουργηθεί και δύο Scripting Languages οι Hive και Pig.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Ιωάννης Κωνσταντίνου ο οποίος επικεντρώθηκε στην παρουσίαση του (μπορείτε να την βρείτε διαθέσιμη εδώ) στα εξής θέματα:

Αναφορά στο πρόβλημα της έκρηξης των δεδομένων (big-data) και ανάγκη για συστήματα ικανά να την διαχειριστούν.Περιγραφή του υπολογιστικού μοντέλου της Google MapReduce με παραδείγματα χρήσης.Περιγραφή της αρχιτεκτονικής του Hadoop, ενός open-source συστήματος που προσφέρει το μοντέλο MapReduce σε μια συστοιχία από υπολογιστές.Περιγραφή του συστήματος Mahout, ένα σύστημα που προσφέρει δημοφιλείς αλγορίθμους μηχανικής μάθησης (machine learning) όπως clustering, classification, collaborative filtering, frequent pattern mining, κλπ χρησιμοποιώντας την κατανεμημένη πλατφόρμα του hadoop.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα ακολουθεί ένα δεύτερο σεμινάριο στο CoLab Athens με θέμα “SEO για startups” με εισηγητή τον Ανδρέα Κοντοκάνη που ειδικεύεται σε θέματα internet marketing.

Το SEO (search engine optimization) είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να ενσωματώνει κάθε νέα start-up για να είναι σίγουρη πως εκτός από το προϊόν της, θα τη βρουν εύκολα και όσοι την ψάχνουν διαδικτυακά. Το SEO είναι μέρος του marketing μιας οποιασδήποτε επιχείρησης. Αυτό που μπορεί πιθανότατα να φέρει την επιτυχία σε μια startup.

Στο σεμινάριο SEO for startups θα παρουσιαστούν μερικά από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα κατά τη διάρκεια της κατασκευής μια ιστοσελίδας και οι τρόποι εντοπισμού πιθανών πελατών ή επενδυτών.
Ειδικότερα, το σεμινάριο θα θα χωριστεί σε 2 θεματικές ενότητες.

Βασικά στοιχεία SEO strategy μιας start-up & συνηθισμένα λάθη των start-upHands on start-up websites

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα