Deutsche Bank: Στην κορυφή των αποδόσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών – Κερδίζει 10,3% από τις αρχές του έτους

13:06 1/3/2024 - Πηγή: BankWars

Στην κορυφή των αποδόσεων παραμένει το χρηματιστήριο της Αθήνας για το 2024, με τα στοιχεία της Deutsche Bank να δείχνουν ότι από τις αρχές του έτους σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο στον κόσμο, μετά το χρηματιστήριο του Τόκιο, που κατάφερε να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ μετά από 34 χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Deutsche Bank

δείχνουν ότι το ΧΑ κερδίζει 10,3% από τις αρχές του έτους, στη δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις 38 επενδύσεις που παρακολουθεί ο οίκος, μετά το +17,1% που εμφανίζει στο ίδιο διάστημα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei.

Για τον Φεβρουάριο, η αγορά της Αθήνας εμφανίζει κέρδη 4,2%, τα οποία έρχονται μετά το +5,9% του Ιανουαρίου, αλλά ωχριούν μπροστά στο +8,1% του κινεζικού Shanghai Comp και το +8% του ιαπωνικού Nikkei, που βρέθηκαν στην κορυφή των αποδόσεων για τον μήνα.

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου αρκετοί από τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες σημείωσαν νέα ρεκόρ. Ο S&P 500 πέρασε το φράγμα των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά, ενώ ο Nikkei ξεπέρασε το ρεκόρ του 1989.

Εν μέρει, η αισιοδοξία στις αγορές οφείλεται στον ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, με τις μετοχές του Magnificent 7 να σημειώνουν την καλύτερη επίδοσή τους εδώ και 9 μήνες.

Όμως, με τον πληθωρισμό να παραμένει πάνω από τον στόχο των κεντρικών τραπεζών και να ξαφνιάζει προς τα πάνω στις ΗΠΑ, οι επενδυτές βλέπουν τώρα τις μειώσεις επιτοκίων να γίνονται πιο αργά, με αποτέλεσμα τα κρατικά ομόλογα να χάνουν περαιτέρω έδαφος. Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχασαν 1,4%, τα ευρωπαϊκά 1,2% και τα βρετανικά 1,3%.

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας πολύ ισχυρός μήνας για τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να κερδίζει 44,7%, στην καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Δεκέμβριο του 2020.

Keywords
Αναζητήσεις
deutsche-bank-stin-koryfi-ton-apodoseon-to-chrimatistirio-athinon--kerdizei-103-apo-tis-arches-tou-etous.htm
Τυχαία Θέματα