ENERGA-HELLAS POWER: Η διαδρομή Μαιάμι, Μπαχάμες, Πόλη, Μύκονος, μοντέλες, μπουζούκια … ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ!

Μια μυθική ζωή στην Ελλάδα της κρίσης ζούσε μέχρι και τη στιγμή που συνελήφθη ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης. Ο εκ των δύο βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των 152 εκατ. ευρώ νοίκιαζε ιδιωτικά jet, έμενε σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και έγινε μύθος στην αθηναϊκή νύχτα όταν μέσα σε ένα βράδυ πέταξε σε λουλούδια 80.000 ευρώ!

Αρχές Οκτώβρη, νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα». Οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιώργου Μαζωνάκη προσελκύουν φίλους και θαυμαστές του γνωστού ερμηνευτή, οι οποίοι σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν. Ενας από αυτούς είναι και ο νεαρός επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης, γνωστός στα στέκια της νυχτερινής Αθήνας για τους παχυλούς λογαριασμούς του στα πρώτα τραπέζια-πίστα. Συνοδεύεται πάντα από φίλους και καλλίγραμμες υπάρξεις-σήμα κατατεθέν των σχεδόν καθημερινών εμφανίσεών του σε κλαμπ και μπουζούκια της πρωτεύουσας. Εκείνο το βράδυ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι ο 32χρονος επιχειρηματίας που καθόταν στο κεντρικό μπροστινό τραπέζι, ανάμεσα σε μια στοίβα από ανοιγμένα μπουκάλια σαμπάνιας Cristal και Beluga, και με τα γαρίφαλα να σχηματίζουν βουνό μπροστά του, ήταν ένα από τα δύο κύρια εμπλεκόμενα πρόσωπα στο ενεργειακό σκάνδαλο των 152 εκατ. ευρώ. Αλλά και ο ίδιος δεν έδειχνε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του, παρά το γεγονός ότι εκείνες τις μέρες είχε λάβει άπειρα μηνύματα ότι επίκειται σύλληψή του. «Θα καθαρίσω, δεν έχουν στοιχεία», έλεγε και ξανάλεγε σε φίλους και γνωστούς, καιρό μάλιστα πριν.

Ο Μηλιώνης και η παρέα του σε μια από τις σχεδόν καθημερινές παραστάσεις χλιδής και ξέφρενης διασκέδασης στα μπουζούκια

Είχε προηγηθεί η κατάθεση ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών κυρίας Πόπης Παπανδρέου πριν από περίπου εννέα μήνες, βάσει της οποίας ο επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει ότι είχε πάψει να έχει οποιαδήποτε σχέση με την Hellas Power από τις 13 Νοεμβρίου 2011, οπότε και μεταβίβασε τον έλεγχό της, αποποιούμενος έτσι οποιαδήποτε ευθύνη για όσα ακολούθησαν. «Ελα μωρέ, τα βρήκα με την Εισαγγελία, δεν πρόκειται να μας πειράξουν», ήταν η αίσθηση που μοιράστηκε ο Μηλιώνης με το φιλικό του περιβάλλον, κλείνοντας έτσι πίσω του την πόρτα της εισαγγελέως.Ενιωθε ανίκητος, πεπεισμένος πως ό,τι κι αν γίνει δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να ενοχοποιηθεί.

Γι’ αυτό και συνέχισε να ζει μια ζωή βγαλμένη από τα παραμύθια, στην Ελλάδα της κρίσης, ξοδεύοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά για τη διασκέδασή του αλλά και των φίλων του που έχουν να λένε για τον χουβαρντά κολλητό τους. Ο τρόπος ζωής και ο χαρακτήρας του ταυτίζονταν με το σενάριο της επιτυχημένης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Entourage», όπου ο πρωταγωνιστής της Αντριαν Γκρένιερ ως Βίνσεντ Τσέιζ ήταν ένας νεόπλουτος σταρ του Χόλιγουντ που σκορπούσε τα λεφτά του για την καλοπέραση της παρέας του. Η ατάκα «ο Μηλιώνης πληρώνει, μη σε νοιάζει» υπήρξε ένα ακόμα σήμα κατατεθέν που σφράγιζε τις νυχτερινές μυθικές εξορμήσεις όσων λάμβαναν την πρόσκληση να τον ακολουθήσουν. «Μα καλά, πού τα βρίσκει τόσα λεφτά και τα σκορπάει

Keywords
Τυχαία Θέματα