EUROBANK: Σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή εως τον Μάρτιο του 2014

Εως το Μάρτιο του 2014 θα πρέπει να έχει πωληθεί σημαντικό μετοχικό ποσοστό της Eurobank, σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή αναφέρει το το αναθεωρημένο μνημόνιο που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Προβλέπεται να προσληφθούν σύμβουλοι έως το τέλος Αυγούστου, οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα μέτρο αξιολόγησης για ενδιαφερόμενους επενδυτές έως τα τέλη Οκτωβρίου ενώ παράλληλα, θα δοθεί το δικαίωμα στους

επίδοξους επενδυτές να προβούν σε due diligence εως το τέλος Νοεμβρίου.

Το μνημόνιο αναφέρεται και στα stress test των τραπεζών θα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους και θα γίνουν υπό την επίβλεψη επιτροπής που θα αποτελείται από την ΤτΕ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την EBA. Η αξιολόγηση της ποιότητας των παγίων θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ θα υπάρξει και ενδιάμεση έκθεση ελέγχου έως τα τέλη Οκτωβρίου από την Blackrock.

Θα γίνει επίσης αξιολόγηση των πολιτικών που ακολουθούν οι τράπεζες στη διαχείριση προβληματικών χορηγήσεων, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου για τον τραπεζικό κλάδο, θα πρέπει:

Να βελτιωθεί περαιτέρω η διακυβέρνηση των τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,Να ενισχυθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των “κακών” τραπεζώνΝα διευκολυνθεί η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.Να υποβληθούν σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013Να προχωρήσει η εφαρμογή σχεδίου για τις συνεταιριστικές τράπεζες, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της ΤτΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα