Economist: “Πληγή” για την Ελλάδα η πολιτική αβεβαιότητα

H πολιτική αβεβαιότητα αποτελεί πληγή για το “αστέρι” της Ευρώπης, την Ελλάδα, προειδοποιεί σε δημοσίευμά του ο Economist.

Όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 14 Νοεμβρίου, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας παρέμεινε εξαιρετικά αδύναμη, διαμορφούμενη μόλις στο +0,2% για το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Μπροστά σε αυτή την αρνητική – για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας

– εξέλιξη, σημειώθηκε και μια θετική έκπληξη: Από τις 14 χώρες (σε σύνολο 18 χωρών της Ευρωζώνης) που ανακοίνωσαν στοιχεία για το ΑΕΠ τους στις 14 Νοεμβρίου, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο την ανακοίνωσε η Ελλάδα! Η Ελλάδα για το τρίτο τρίμηνο του 2014 εμφάνισε ανάπτυξη +0,7%!

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη ξεκινήσει και σταδιακά ισχυροποιείται, σημειώνει το δημοσίευμα. Ωστόσο, είναι ορατός ο κίνδυνος η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να ανατραπεί από τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα που μαστίζει τη χώρα.

“Η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να έχει καταρρεύσει έως τον Φεβρουάριο του 2015, ενόψει της κρίσιμης εκλογής για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, διαμηνύει ο Economist.
Όπως προσθέτει, η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα ηγείται πιθανότατα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντιδρά στα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας.

“Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της Ελλάδας επέστρεψαν όταν εξαφανίστηκε ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ (Grexit). Εάν οι ανησυχίες επιστρέψουν, θα τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας…”, καταλήγει το περιοδικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα