Eurobank: Νέα, ωραία, αναζητεί επενδυτή

Μετά και την ολοκλήρωση της απόκτησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank, το επόμενο βήμα στην υπόθεση Eurobank είναι η διάθεση του 25% – 30% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έως το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό θα γίνει είτε μέσω αύξησης κεφαλαίου, είτε με συνδυασμένη διάθεση

παλαιών και νέων μετοχών.

Ενδιαφέρον για την τράπεζα υπάρχει ήδη από το εξωτερικό, εκτός του Farifax και η διοίκηση της τράπεζας ήδη πραγματοποιεί επαφές.

Ο νέος Όμιλος, μετά τις εξαγορές του Τ.Τ. και της Proton, θα απασχολεί 20.115 εργαζόμενους και θα διαθέτει συνολικό δίκτυο 1.261 καταστημάτων με παρουσία σε 7 χώρες, ενώ ισχυροποιεί σημαντικά τα βασικά του μεγέθη:

Οι καταθέσεις αυξάνονται κατά 12 δισ. ευρώ, αύξηση που υπερβαίνει κατά 4,2 δισ. Ευρώ την αντίστοιχη αύξηση των δανείων.Ο λόγος δανείων προς καταθέσεις βελτιώνεται σε 114% (από 132% με βάση στοιχεία Μαρτίου 2013).Το συνολικό ενεργητικό αυξάνεται κατά 23% σε 79,4 δισ. ΕυρώΣυνδυαστικά, οι συνέργειες από τις δύο εξαγορές υπολογίζονται σε περίπου 200 εκ. ευρώ ετησίως, από το 2015 και μετά, ενώ η παρούσα αξία των συνολικών συνεργειών ανέρχεται σε περίπου 800 εκ. Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα