EΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 1%-4,3%

ΤΟ ΒΑΝΚWARS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Σύμφωνα με αυτές, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε όλες προηγείται, με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κυμαίνεται από το 1% έως το 3,4%.

MRBΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 2,9% Ο ΣΥΡΙΖΑ

– 14% ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ., κατέγραψε πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τα τελευταία 24ωρα από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,9% έναντι της Ν.Δ., που συγκεντρώνει 22%. Ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ με 7%, η Ελιά με 6%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑΝΕΛ με 3,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,2%. Τα μικρά κόμματα στο σύνολό τους συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις του 7,8% των ερωτηθέντων.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 14%.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC

Προβάδισμα 3,6 ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση (20-22 Μαΐου) της εταιρείας «Marc» για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,6% και η ΝΔ 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,7%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6%, η Ελιά με 5,6% το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,4%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές συγκεντρώνουν 1,9%, ο ΛΑΟΣ 1,7%, οι ΓΕΦΥΡΕΣ 1,1%, άλλο κόμμα 4,8% και λευκό- άκυρο 1,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,4%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41,6%, η ΝΔ 38,3%, ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησαν 20,1% των ερωτηθέντων.

Εξάλλου, 58,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, έναντι 35,1% των ερωτηθέντων, που θεωρούν ότι οι πρόωρες εκλογές θα έδιναν λύση.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PALMOS ANALYSIS

Προβάδισμα 4,3 μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 26,1% της πρόθεσης ψήφους, ενώ η ΝΔ το 21,8%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,3% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9% , η Ελιά με 4.3% , το ΚΚΕ με 3,6% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% και η ΔΗΜΑΡ με 1,7%.

Παράλληλα, το 11,4% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 4,5% θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα.

Όσον αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 4,5 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει 30,8% έναντι 26,3% της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 8,8% , το Ποτάμιο με 7,8% , η Ελιά με 5,9% , το ΚΚΕ με 4,5% , οι ΑΝ.ΕΛ. με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ευδιάκριτο προβάδισμα 3,4% στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του protothema.gr.

Στη τελευταία αυτή μέτρηση πριν από το άνοιγμα της κάλπης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και φθάνει στο 7,7% και το πιθανό είναι ότι θα καταλήξει με διψήφιο ποσοστό στα αποτελέσματα της Κυριακής. Στην τέταρτη θέση υπάρχει σκληρός διαγκωνισμός ανάμεσα στο Ποτάμι που βρίσκεται στο 5,8% και την Ελιά που φθάνει στο 5,3%. Έπεται το ΚΚΕ που σταθεροποιείται στο 4,8%, ενώ σε καθοδική φάση κινούνται οι ΑΝΕΛ που υποχωρούν στο 3,3%, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 1,8% και βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% για την εκλογή ευρωβουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς, καθώς ενισχύεται από το γεγονός ότι γίνεται ο βασικός πόλος στον οποίο κατευθύνεται η αμντιμνημονιακή ψήφος, ενώ έχει υψηλότερη συσπείρωση των οπαδών του που φθάνει στο 69%. Από τα ευρήματα της Alco προκύπτει επίσης ότι προς την κάλπη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να κατευθύνονται μερίδα ψηφοφόρων του 2012 που είχαν επιλέξει τότε το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα, η συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 67%, καθώς το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα παρουσιάζει διαρροές ψηφοφόρων τόσο απευθείας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά και προς μικρούς κεντροδεξιούς σχηματισμούς.
Το ΠΑΣΟΚ (Ελιά), αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχουν μεγάλες διαρροές τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το Ποτάμι.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ένα 48ωρο πριν από την εκλογική διαδικασία, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό, στο 12,4%, γεγονός που σημαίνει ότι ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος θα επιλέξει την τελευταία στιγμή.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO

Μια μόλις μονάδα διαφορά μεταξύ ΝΔΣΥΡΙΖΑ δίνει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO. O ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,2% ενώ η ΝΔ παίρνει ποσοστό 22,2%.

Το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένει σαφώς μεγαλύτερο απ’ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ αυτή τη στιγμή, είναι μικρό και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε αξιοσημείωτα επίπεδα που θα κρίνουν την αναμέτρηση πάνω από την κάλπη. Είναι αρκετοί για να μεταβάλλουν ακόμα και τη σειρά των πρώτων δύο κομμάτων ή να αυξήσουν τη μεταξύ τους διαφορά.

Στην 3η θέση φαίνεται να σταθεροποιείται η Χρυσή Αυγή, ενώ ακολουθούν Ελιά, Ποτάμι και ΚΚΕ. Η Ελιά ανεβαίνει σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Το Ποτάμι διεκδικεί τη χαλαρή ψήφο κριτικής. Το ΚΚΕ είναι σε άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές, αλλά υποχωρεί απ’ το πρόσφατο αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα.

Οι ΑΝΕΛ υποχωρούν καθώς έχουν σημαντικές διαρροές προς τη Χ.Α, τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ δίνει αγώνα επιβίωσης για το 3% ενώ αξιοσημείωτες είναι οι παρουσίες Οικολόγων – Πειρατών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΟΣ και Ένωση για την Πατρίδα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Public Issue

Με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 30% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι της ΝΔ με 27,5%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για τις ευρωεκλογές, που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η Ελιά βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, Το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Στο 24%, παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5% Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εδρών, με βάση τα παραπάνω ποσοστά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν από 6 έδρες, Ελιά, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 2 έδρες, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1 έδρα, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσει 1 έδρα (0-1).

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 24,2% – ΝΔ 21,0% – 58% όχι βουλευτικές εκλογές – Ποιό είναι το 12,7% των αναποφάσιστων

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1 δείχνει ότι:

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα έρχεται το ΣΥΡΙΖΑ με 24,2%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,0%, το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 3,2%, ενώ στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2,0 η Δημοκρατική Αριστερά στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο 4,7% «άλλο», στο 2,5% λευκό/άκυρο, στο 5,6% “δεν θα ψηφίσει”, ενώ το 12,7% είναι αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σχετικά με τους αναποφάσιστους, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis, το 9% αυτών είναι αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 21% κεντρώοι, το 13% κεντροδεξιοί, το 17% δεξιοί, ενώ το 27% απάντησαν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από τους αναποφάσιστους, οι 8 στους δέκα επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ ήτοι: Το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το 15% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 38% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβερνήσεως. Το 4% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ RASS

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,8% έναντι της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διεξήγαγε από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, η εταιρεία Rass για λογαριασμό του ιστότοπου Parapolitika.gr.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 25,3% των ερωτηθέντων πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ποσοστού 22,5%, που επέλεξαν τη ΝΔ. Τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων ήρθε η Χρυσή Αυγή (9,1%), με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να έπεται (8,1%). Στο 6,1% καταγράφεται η δυναμική του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου, σε 5,4% η Ελιά, σε 3,8% οι ΑνΕλ και σε 1,5% η ΔΗΜΑΡ. Ποσοστό 4,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ 9,8% δεν διευκρίνισαν τις προθέσεις τους.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές», 48,2% πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, 41,5% τη ΝΔ και 2,5% άλλο κόμμα. Σε ποσοστό 7,8% οι ερωτηθέντες δεν απάντησαν.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE

Την υψηλότερη τιμή της στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., από την έναρξή της, στις 5 Μαΐου, δίνει σήμερα η κυλιόμενη δημοσκόπηση της Pulse RCγια topontiki.gr στο πέμπτο και τελευταίο κύμα αποτελεσμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, προηγείται της Ν.Δ. κατά 2,5% τόσο στην Πρόθεση Ψήφουόσο και στην Πρόθεση Ψήφου με Αναγωγή επί των εγκύρων.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει κάμψη στην Παράσταση Νίκης και ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμά του στην Καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ας δούμε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας:

Στην Πρόθεση Ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% (από 23,5% στο προηγούμενο κύμα αποτελεσμάτων, στις 14 Μαΐου) προηγείται κατά 2,5% της Ν.Δ., η οποία, παρά την άνοδό της στο 22,5% (από 21,5%), χάνει έδαφος κατά 0,5%.

● Αυξητική τάση των ποσοστών τους, πλην του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., εμφανίζουν μόνο η ΔΗΜΑΡ στο 2,5% (από 2%) και η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό (Β. Πολύδωρας, Χρ. Ζώης), η οποία πρώτη φορά ανιχνεύεται σε ποσοστό 1% (προηγουμένως συμπεριλαμβανόταν στο Άλλο Κόμμα, το οποίο πάντως, ακόμη και χωρίς την Ένωση, εμφανίζει τελικά άνοδο κατά 0,5%, στο 2,5%, από 2% στις 14.5).

● Σταθερά σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα αποτελεσμάτων εμφανίζονται η Χρυσή Αυγή (8,5%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. (4%) και ο ΛΑΟΣ (1%).

● Πτωτική τάση, ελέω της πόλωσης μεταξύ των δύο πρώτων, εμφανίζουν: Η Ελιά και το Ποτάμι στο 7% (από 7,5%), το ΚΚΕ στο 6% (από 6,5%), οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,5% (από 2%), οι Γέφυρες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1% (από 1,5%), οι Αναποφάσιστοι στο 6% (από 6,5%) και το Λευκό / Αποχή στο 3,5% (από 4,5%).

Στην Πρόθεση Ψήφου με Αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 26% (από 24,5%) και πλέον προηγείται κατά 2,5% της Ν.Δ., παρότι αυτή ανεβαίνει στο 23,5% (από 22,5%).

● Αυξητική τάση των ποσοστών τους, πλην του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., εμφανίζουν μόνο η ΔΗΜΑΡ στο 2,5% (από 2%) και η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, που και εδώ πρώτη φορά ανιχνεύεται σε ποσοστό 1%, αλλά και το Άλλο Κόμμα, που ανεβαίνει (χωρίς την Ένωση) στο 2,5% (από το συνολικό 2%).

● Σταθερότητα εμφανίζουν η Χρυσή Αυγή στο 9%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. στο 4% και ο ΛΑΟΣ στο 1%.

● Πτωτική είναι η τάση για όλες τις άλλες επιλογές ψήφου: Ελιά και Ποτάμι 7,5% (από 8%), ΚΚΕ 6% (από 7%), Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% (από 2%), Γέφυρες και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% (από 1,5%), ενώ οι Αναποφάσιστοι κατεβαίνουν στο 6% (από 7%).

Original article: EΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 1%-4,3%.

Keywords
μπροστα, συριζα, μυστικες δημοσκοπησεις, δημοσκοπηση, εκλογες 2014, μπροστα, νεα δημοκρατια, χρυση αυγη, ανεξαρτητοι ελληνες, public issue, δημοκρατια, mrb, εταιρεία, star, ΚΚΕ, δημαρ, μαΐου, alpha, ΛΑΟΣ, εκλογες, λύση, νέα, tvxs, alco, protothema, πήχη, ΠΑΣΟΚ, σημαίνει, gpo, ανταρσυα, public, issue, επαμ, ΑΝΤ1, ήτοι, δραχμη, δίλημμα, rass, parapolitika, pulse, σαμαρας, τσιπρας, original, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, eurobank alpha, alpha eurobank, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, δραση, βουλευτικές εκλογές 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, νεα δημοσκοπηση, τελευταια δημοσκοπηση, τζημερος, κομματα, ενωση κεντρωων, αποτελεσματα, οικολογοι πρασινοι, ήτοι, επαμ, αυγη, γνωμη, δημοκρατια, δημοκρατικη αριστερα, εδρα, ωρα, alpha, gpo, mrb, public, star, tvxs, tvxs.gr, αθροισμα, ακυρο, βρισκεται, γεγονος, γινεται, δίλημμα, δειχνει, εδαφος, ευρω, υπαρχει, εκτιμηση, ελια, εξι, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, ιδια, κυμα, κομμα, λύση, μαΐου, μικρο, νικη, ορια, πειρατες, σειρα, ταση, τιμη, τμημα, τριτη, φτανει, φορα, χρυση, ψαλιδα, alco, ενωση, issue, λευκο, parapolitika, πήχη, protothema, public issue, pulse, rass, σημαίνει
Τυχαία Θέματα