FED: Αξιωματούχοι υπέρ του προσωρινού(;) παγώματος των επιτοκίων τον Ιούνιο

Οι αξιωματούχοι της FED, Philip Jefferson, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, και Patrick Harker, πρόεδρος της Fed Φιλαδέλφειας, τάσσονται υπέρ μιας “ανάπαυλας” στην αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει “σήμα” πως φθάσαμε στο τέλος της νομισματικής σύσφιξης για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

“Η παράλειψη

μιας αύξησης επιτοκίων σε μια προσεχή συνεδρίαση θα επιτρέψει στην Επιτροπή (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς) να δει περισσότερα δεδομένα πριν λάβει αποφάσεις σχετικά με την έκταση της πρόσθετης νομισματικής σύσφιξης”, ανέφερε ο Philip Jefferson.

Ο Patrick Harker, δήλωσε, ότι επί του παρόντος τάσσεται υπέρ του “παγώματος” των αυξήσεων, αν και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν στοιχεία που θα τον κάνουν να αλλάξει γνώμη.

“Τάσσομαι με το στρατόπεδο που μεγαλώνει και θεωρεί ότι πρέπει να παραλείψουμε την αύξηση σε αυτήν τη συνεδρίαση”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή “μπορεί να μου αλλάξουν γνώμη”.

Keywords
Αναζητήσεις
fed-axiomatouchoi-yper-tou-prosorinou-pagomatos-ton-epitokion-ton-iounio.htm
Τυχαία Θέματα