Fed: Δεν αλλάζει νομισματική πολιτική – Αμετάβλητα τα επιτόκια – Στα $85 δισ. δολάρια το QE

03:16 1/8/2013 - Πηγή: BankWars

Η Fed υποβάθμισε ελαφρώς τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητο το ρυθμό αγοράς στοιχείων ενεργητικού στα $85 δισ. το μήνα, χωρίς να δίνει κάποια πληροφορία για το χρονοδιάγραμμα της επιβράδυνσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρει

ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με “ήπιο” (modest) ρυθμό κατά το πρώτο μισό του έτους.

Η ανακοίνωση της Fed τονίζει παράλληλα ότι η άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αποτελεί πηγή ανησυχίας και πως ο αν ο πληθωρισμός παραμένει για μεγάλο διάστημα κάτω από τον μακροπρόθεσμο στόχο του 2%, ενδέχεται να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την απόδοση της οικονομίας.

Αμετάβλητα επιτόκια

Επιτόκια κοντά στο μηδέν επέλεξε να κρατήσει η Fed, για όσο καιρό το ποσοστό ανεργίας παραμένει πάνω από το 6,5% και οι προοπτικές για τον πληθωρισμό δεν ξεπερνούν το 2,5%.

“Για τη στήριξη της σταθερής προόδου προς την πλήρη απασχόληση και την σταθερότητα των τιμών, η Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την άποψη της ότι μια εξαιρετικά επεκτατική στάση στη νομισματική πολιτική θα παραμείνει κατάλληλη για αρκετό καιρό αφότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων και ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα