Fitch: Δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής – Μικρή η πρόοδος

Δεν ικανοποίησαν τη Fitch Ratings τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, με τον οίκο αξιολόγησης να εκτιμά ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος, η οποία ενισχύει τις πιέσεις ενόψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών το Δεκέμβριο.

Αν δεν διατηρηθεί το momentum για το ζήτημα της τραπεζικής ένωσης αλλά και για τα υπόλοιπα ζητήματα που στοχεύουν στη δημιουργία μιας “αυθεντικής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης”, θα μπορούσε να καταστραφεί η αξιοπιστία των προσπαθειών των Ευρωπαίων αξιωματούχων να δώσουν λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης και να καταστήσει την Ευρωζώνη πιο ευάλωτη στις πιέσεις των αγορών.
Μια μικρή καθυστέρηση είναι διαχειρίσιμη, υπογραμμίζει ο οίκος αξιολόγησης, επειδή  πολλά μέτρα, όπως είναι η λειτουργία του ESM  και η δέσμευση της ΕΚΤ να αγοράσει ομόλογα χωρών που θα αποδεχτούν αυστηρούς όρους, έχουν αποκλιμακώσει τις πιέσεις των αγορών, παρέχοντας την υπόσχεση για στήριξη ρευστότητας στις αδύναμες δημοσιονομικά χώρες της ευρωζώνης. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις αυξάνουν τους κινδύνους μη εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται για μια πλήρως λειτουργική νομισματική ένωση.
Η Fitch εκτιμά ότι ο μηχανισμός τραπεζικής εποπτείας θα καθυστερήσει τουλάχιστον ένα χρόνο, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί τι σημαίνει μια πλήρης τραπεζική ένωση.

σχετικά άρθραΠολλά μπράβο για την Ελλάδα, λεφτά τίποτα!Ολάντ: Όχι άλλη «λιτότητα στη λιτότητα» της ΙσπανίαςΣυμφώνησαν για την τραπεζική εποπτείαGoogle: Μειωμένα κέρδη στο γ΄τρίμηνο – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής μετά τη «βουτιά» 9%Pimco: Δεδομένη η υποβάθμιση των ΗΠΑ έως τις αρχές του 2013Αυτοπυρπολήθηκε άνεργος έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη ΡώμηΧαμηλές προσδοκίες για τη Σύνοδο ΚορυφήςS&P: Στην ελληνική κρίση οφείλουν την ευμάρειά τους οι αμερικανικές εταιρείες ηλεκτρισμούΤέλος στην έντυπη μορφή του Newsweek από το 2013ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας
Keywords
Τυχαία Θέματα